Terug naar nieuwsoverzicht

Zeemansliederen galmen over de Besthmenerberg

Ommen – ‘Laat de kelen gesmeerd zijn!” Bostheater Ommen opent het seizoen op zondag 19 mei met een gezamenlijk optreden van twee shantykoren. De Stuwzangers uit Vilsteren en de Schuytenvaerders uit Tubbergen zetten vanaf 14.00 uur hun beste beentje voor om hun gehoor mee te nemen over de woeste baren, oneindige verten, ijsschotsen en palmbomen. Een tocht langs liefjes en flessen brandewijn in schimmige, achteraf gelegen havenkroegen. 
Het shantykoor uit Vilsteren verzorgt jaarlijks tussen de veertig en vijftig optredens. Door zijn unieke manier van dirigeren slaagt Flip Jonkman er steeds weer in tijdens de optredens niet alleen het koor maar ook het publiek volop te stimuleren en enthousiasmeren. 
Het repertoire kent een grote verscheidenheid aan Nederlandstalige zeemansverzen en vissersliedjes. Voor de variatie zijn daar een aantal Duits- en Engelstalige liedjes aan toegevoegd. Het koor staat momenteel onder leiding dirigent Ton van Huizen en de liedjeskist is vergelijkbaar met dat van de ‘zustervereniging’ De Stuwzangers. 
 
De seizoensopening in het amfitheater achter vakantiepark de Besthmenerberg kan gratis worden bijgewoond. Voor route, bijzonderheden en het overige programma van 2019, zie www.bostheaterommen.nl.