Terug naar nieuwsoverzicht

Shakespeare van komedie tot tragedie

Vanaf augustus vijf producties van Shakespeare in de open lucht. Toneel voor jong en oud, leek of liefhebber, in een eigentijds jasje op de meest magische podia van Nederland. En…”Al wat goed is, beveelt zichzelf aan”.

Shakespeare Verliefd 
Een openluchtspektakel over William Shakespeare. Hij kampt met een writer’s block omdat hij geen echte muze heeft. Shakespeare raakt verstrikt in een verboden liefde, die hem de inspiratie geeft voor het schrijven van Romeo en Julia.
Een productie van Stichting De Vierschaar. Na een overweldigend succes vorig jaar wordt het dit jaar voor de tweede maal opgevoerd.
Speeldata: vrijdag 31 augustus t/m vrijdag 7 september, Het Markiezenhof, Bergen op Zoom. 

The Merchant of Venice
Het is spannend, grappig, romantisch en verwarrend. Een komedie over een jonge edelman die zich in de problemen werkt door geld te lenen om de vrouw van zijn dromen voor zich te winnen.
Deze productie wordt in het Engels gespeeld door het Britse openluchttheatergezelschap Illyria, naar ons land gebracht door STET The English Theatre.
Speeldatum: dinsdag 4 september, Natuurtheater De Kersouwe, Heeswijk-Dinther

King Lear
Een tragedie waarin Koning Lear ontdekt dat hij door zijn dochters wordt bedrogen. Een strijd tussen goed en kwaad is het gevolg.
Een productie van Shakespearetheater Diever.
Speeldata: vrijdag 17 augustus t/m zaterdag 22 september, Shakespearetheater Diever.
Vanaf 18 augustus geeft dr. Hans Jansen, Rijksuniversiteit Groningen, voorafgaand aan de voorstellingen een inleiding.

Midzomernachtdroom
Een van de weinige stukken van Shakespeare die niet gebaseerd is op een ouder toneelstuk of verhaal. Een romantische komedie met een hoop gedoe, hilarische scènes en diverse verhaallijnen.
Een productie van Shakespearetheater Diever.
Speeldata: 13 oktober, 2 & 3 november, Globetheater Diever

Zalige Vrouwtjes
De gepensioneerde ridder Sir John Falstaff, probeert aan geld te komen door rijke, getrouwde vrouwen uit Windsor het hoofd op hol te brengen. Een muzikale komedie voor het hele gezin.
Een productie van Shakespearetheater Diever.
Speeldata: 10, 16 & 17 november, Globetheater Diever