Straf

Data
16 juni 2023 / 20:30 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Openluchttheater Mariahout

Zeppelin!

De Brabantse band Straf, dat zijn zeven muzikanten met kruiwagens vol instrumenten die al twee decennia op reis zijn met hun originele en gepassioneerde voorstellingen en muziek. Keer op keer storten de mannen zich in een nieuw en onvoorspelbaar avontuur. De ene keer als een fanfare op een platte kar of als kapiteins op een zinkend schip. Dan weer gravend in een ondergrondse tunnel of vliegend in een zelfgebouwde zeppelin. Straf is altijd onderweg. Einddoel? De horizon!

De muziek van Straf laat zich niet makkelijk omschrijven. De band vindt inspiratie in de meest uiteenlopende bronnen. Van blues tot big band, van beat-bandjes tot balkan. Maar altijd met een geheel eigen sound, die klinkt als de Bremer stadsmuzikanten die van de keldertrap lazeren. De Nederlandstalige teksten van Straf zijn verhalend, melancholisch, en soms absurdistisch. De hoempa met een scherpe rand wordt begeleid door arrangementen die doen denken aan Tom Waits, Duke Ellington en Bertold Brecht. Dat die mix aanstekelijk werkt is duidelijk voor iedereen die wel eens een show van Straf heeft bijgewoond. Straf is een echte “live-band” en heeft inmiddels zijn sporen verdiend in ontelbare kroegen, concertzalen, theaters en festivals.

Naast de energieke feest-shows en optredens neemt Straf je ook mee op hun reizen met verschillende muziektheater-voorstellingen en impressionistische vertellingen. In samenwerking met regisseur Erik Willems maakte de band voor theaterfestival Boulevard de voorstelling Kuifkop. Met de Bossche regisseur en kunstenaar Lucas Kastelijn de zeer goed ontvangen voorstelling Wladiwostok!. Momenteel is Straf onderweg met de voorstelling Zeppelin!. De band schreef, regisseerde en produceerde deze voorstelling en de bijbehorende muziek zelf in een periode van drie jaar.

Straf bracht eerder twee EP’s (Zinkend Schip en Vraatzucht) en één album (Pompen of verzuipen) uit. In 2023 verschijnt het nieuwste album Zeppelin! op CD, vinyl en de bekende digitale platforms.

Overal waar Straf komt danst jong en oud mee, met een lach en een traan. Gaan de daken eraf, worden tenten omver geblazen, en worden zalen plat gespeeld. Leve het leven! Leve Straf!


Informatie tickets
Zeppelin!
Openluchttheater Mariahout

Mariastraat 27a
5738 AH Mariahout

E: info@oltm.nl
W: https://www.oltm.nl