Terug naar theater overzicht

Tribute to Chet Baker ft. Marcel Veenendaal (DI-RECT) Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Johan Plomp

Marcel Veenendaal, Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Data
07 juli 2024 / 20:30 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Openluchttheater Valkenburg

Chet Baker had een bijzondere band met Nederland, het land waar hij zijn dramatische levenseinde vond. Baker speelde niet alleen geweldig trompet, hij kon ook prachtig zingen. Hij werd geroemd om de melancholieke toon in zowel zijn zang als zijn trompetspel: ‘hij zingt zoals hij speelt’. Fluweelzacht. Ook DI-RECT zanger Marcel Veenendaal heeft absoluut een stem uit duizenden en betoverde heel Nederland oa met zijn ‘Soldier On’.

In een unieke samenwerking met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengt hij nu een eerbetoon aan dit jazzicoon, met klassiekers als ‘My Funny Valentine’ en ‘I Fall in Love Too Easily’, waarmee Chet Baker de harten van velen stal. Deze samenwerking tussen Marcel Veenendaal en het JOC is heel bijzonder, de voorstelling wordt slechts tweemaal gespeeld. Op zondag 7 juli in Valkenburg en maandag 8 juli in het Concertgebouw.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) behoort tot de absolute top van big bands in Europa, met een ritmesectie en blazerssecties van wereldklasse. Het JOC won verschillende Edison Awards en werkte samen met vele internationale gastsolisten, van Roy Hargrove tot Chick Corea en Branford Marsalis tot Oleta Adams. Internationaal staat het orkest in hoog aanzien en trad op in heel de wereld op de grootste festival en in de mooiste jazzclubs: van Birdland New York tot North Sea Jazz Capetown, van Tokio tot Moskou en van Rio tot Boedapest.

En nu dus ook in het oudste en mooiste openluchttheater van Nederland.


Informatie tickets

€ 32,50

Tribute to Chet Baker ft. Marcel Veenendaal (DI-RECT) Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Johan Plomp
Openluchttheater Valkenburg

Plenkertstraat 51a
6301 GL Valkenburg

T: 043-601 5044
E: info@openluchttheater-valkenburg.nl
W: https://www.oltvb.nl