Terug naar theater overzicht

Sven Hammond ft. Jared Grant

Sven Hammond Band, Jaret Grant

Data
26 augustus 2022 / uur
Website
Genre
Concert
Theater
Openluchttheater Ede

Ruim 15 jaar bestaat Sven Hammond inmiddels. Opgericht in 2006 door Sven Figee en zijn ‘band of brothers’ speelden zij inmiddels honderden shows in binnen- en buitenland, waarbij zij in deze periode 5 studio albums en 5 live albums hebben uitgebracht.

Daarnaast zorgt de band, uitgebreid tot een big band, als de ‘Sven Hammond Big Band’ voor de muzikale invulling in de TV-show “Matthijs Gaat Door” van Matthijs van Nieuwkerk, wat inmiddels al een aantal seizoenen vaste prik is op de zaterdagavond op nationale televisie.

Vorig jaar april kwam hun tot nu toe laatste album uit, getiteld ‘Sphere’, een ode aan jazz-legende Thelonius Sphere Monk. “Het was jaren geleden in een kleine bar in Den Haag waar ik voor het eerst muziek van Monk begon te spelen, en waar het zaadje is geplant voor het idee om een Monk-album op te nemen. Met daarbij zijn muziek via onze interpretatie. En deels met samenwerkingen uit zowel de hiphop als soul”, aldus Sven Figee.

Jared Grant, geboren op Curaçao (31-05-1991) en hij groeit op in een hechte muzikale familie. Ieder weekend wordt er thuis muziek gemaakt door de band waarin zijn vader speelde.

Wanneer je de muziek va Jared hoort doet dit je direct denken aan de ritmische soul, funk en R&B uit van de jaren 70 en de early 80’s. Een periode waarin Grant zich dan ook erg thuis zou voelen. Dansen en entertainen zit bij Jared in het bloed. Grant maakt er op het podium dan ook een groots feest van! Niet voor niets dat hij eind 2012 naast de 3e prijs ook de publieksprijs van de Music Matters Awards in ontvangst mag nemen.

Sven Hammond ft. Jared Grant
Openluchttheater Ede