Terug naar theater overzicht

Supermoon – een ode aan 100 jaar Zuiderpark [Gratis] – ism Rewire Festival en Grofweg Architecten

Rewire Festival en Grofweg Architecten

Data
Website
Genre
Overig
Theater
Zuiderparktheater

De Supermoon landt zes weken lang op ons theatereiland. In samenwerking met Rewire Festival en Grofweg Architecten maken we een muzikale ode aan het 100 jarige Zuiderpark deze zomer. Samen met jou!

 

 “Ik was heftig aan het zoeken, een jaar of drie oud. Toen mama vroeg wat ik zocht, antwoordde ik: “De maan!”. Die zag ik ‘s avonds boven de bomen, dus overdag moest hij ergens rusten op de grond van het Zuiderpark! (Donata, Een park vol verhalen)

 

Het Zuiderpark is dit jaar 100 jaar geworden! Dat zullen we ook samen met de kinderen van het Vakantiepark uitgebreid gaan vieren.

 

Het verhaal van Donata is zo mooi dat we speciaal voor haar en alle andere kinderen een grote maan op ons eiland neerleggen. We wentelen haar zes weken lang in een bad vol verhalen. Je kunt ín de maan gaan zitten of er rustig van buitenaf naar kijken. Je kunt komen luisteren en ook je eigen verhalen vertellen. De kunstenaars van Grofweg Architecten zorgen voor een magische plek om eigen herinneringen op te halen.

 

Want, wat heb jij allemaal meegemaakt in het Zuiderpark? Vertel het in de maan!

Gedurende de zomer gaan kinderen met docenten van Rewire aan de slag om geluiden, herinneringen en gebeurtenissen op te nemen over het Zuiderpark. Na de zomer gaan ál die geluiden en verhalen tot een heus muziekstuk gemaakt worden door een échte componist, door: Sophie Jurrjens. Op Prinsjesdag vieren we de Grootste Verjaardag Van Het Jaar. We gaan dan in een stoet door het park, met de Supermoon voorop, en geven we het Zuiderpark het cadeau; de muzikale ode van de kinderen van het mooiste stadspark van Den Haag; Het Zuiderpark.

Planning:

 

Grofweg Architecten Workshops

3 Daagse KOPSTAART verhalen workshop. Leer op een speelse manier verhalen leren vertellen

dinsdag 11 juli, 11u – 13u

dinsdag 18 juli, 11u – 13u

woensdag 26 juli, 11u – 13u > de audio opname dag! Het verhaal zal vervolgens de hele zomer uit de Super Moon klinken.

 

Rewire Workshops:

Als het Zuiderpark kon praten, wat zou het zeggen? Hoe klinkt jouw Zuiderpark? Wat zijn jouw herinneringen aan het

Zuiderpark?

Dinsdag 1 augustus: Lotte, 13.00-16.00 > vlaggen en verhalen

Dinsdag 8 augustus: Walther 13.00-16.00 > maak een oortrompet!

Dinsdag 15 augustus: Sara 13.00-16.00 > het wordt een modderpoel!

 

Over de artiesten:

 

Grofweg Architecten:

Grofweg Architecten bestaat uit Damian en Killian van der Velden. Zij ontwikkelen projecten vanuit een autonoom georiënteerde basis en werkt in opdracht met een cross-over systeem. Bij projecten gaan ze veelal intuïtief te werk en gebruiken In situ (in de omgeving aanwezig) materiaal waarmee ze een locatie -specifiek werk op zetten. Denk aan land -art, -marks, installatiekunst, placemaking, interieurs en exterieurs, beleving, podiumkunst en architectuur.

Rewire festival en Outreach:

Rewire is een jaarlijks internationaal muziekfestival dat niet alleen nieuwe vormen van muziek presenteert, maar ook diverse manieren om muziek te beleven. Of dit nu gaat via film, performance, concert of dialoog. Rewire gelooft in inclusiviteit en diversiteit. Andere verhalen, achtergronden en werelden verrijken de blik van het festival. Rewire wil ook mensen bereiken voor wie het minder vanzelfsprekend is om kunst en cultuur te ervaren. Mensen die niet automatisch in aanraking komen met muziekfestivals, zoals Rewire.

 

Sophie Jurrjens

Sophie Jurrjens (1992) is componist en geïnteresseerd in het samenvoegen van muziek met de omgeving. Na het afronden van haar bachelor aan het Conservatorium van Utrecht, studeerde ze af aan de interfaculteit ArtScience aan het Koninklijk Conservatorium/Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Om mensen de kracht van muziek te laten beleven heeft Sophie de Off-Track app ontwikkeld. Off-Track transformeert naar buiten gaan tot een beleving door het toevoegen van muziek aan een wandelroute. De muziek schrijft ze zelf en past ze aan de route die je loopt. In samenwerking met Rewire Festival heeft Sophie verschillende composities en geluidswandelingen ontwikkeld voor verschillende plekken in Den Haag zoals voor het Laaktheater, De Centrale Bibliotheek en Theater en Filmhuis Dakota.

 

Onderdeel van Zuiderpark Vakantiepark

Tussen maandag 10 juli t/m donderdag 17 augustus 2023

 

Voor het ultieme vakantiegevoel is er zes weken lang op dinsdag, woensdag en

donderdag gedurende de hele zomervakantie een steeds wisselend gratis programma in het Zuiderparktheater. Het terrein tovert om tot een festivalterrein met kinderknutseltuin, koffiebar, parkbieb, voorstellingen en onverwachte optredens. Dit jaar landt de Supermoon voor 6 weken op ons eiland. Kijk voor de dagplanning op www.zuiderparktheater.nl/vakantiepark.

 


Informatie tickets

GRATIS

Supermoon – een ode aan 100 jaar Zuiderpark [Gratis] – ism Rewire Festival en Grofweg Architecten
Zuiderparktheater

Henriëttte Roland Holstweg 100
2533 ST Den Haag

T: 085-2014955
E: info@zuiderparktheater.nl
W: https://www.zuiderparktheater.nl