Spinvis

Data
29 augustus 2021 / 20:00 uur
Website
Genre
Muziektheater
Theater
Openluchttheater De Goffert

Voor deze show is vooralsnog een coronatoegangsbewijs nodig. Hierdoor kan de 1,5 meter worden losgelaten, hoef je niet verplicht op een stoel te zitten en mag er weer gedanst worden. Meer informatie lees je hier.

Erik de Jong, alias Spinvis, is in twintig jaar uitgegroeid tot één van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap. Hij komt met een koffer vol sterke verhalen, en een verzameling prachtige liedjes die eigenlijk meer kleine woordkunstwerkjes zijn. Spinvis betovert zo keer op keer het publiek.

Zijn succesvolle debuutalbum uit 2002 leek moeilijk op te volgen, maar toch wist hij die kwaliteit te evenaren met de mooie, weemoedige platen als ‘Dagen Van Gras, Dagen Van Stro’ en ‘Trein Vuur Dageraad’. Afgelopen najaar is nieuwe plaat ‘7.6.9.6’ verschenen. Een plaat vol prachtig ingekleurde popliedjes die zich op geen andere manier laat omschrijven dan dat het vintage Spinvis is.
De lockdown had een grote invloed op de totstandkoming van het album. Het is een plaat zoals die was in de tijden van de eerste Spinvis; opgenomen in een setting die hij naar eigen zeggen alleen nog kende van vroeger: ‘Ik hoefde nergens heen, niemand belde en geen mens zat op me wachten’. Ook de videoclip van ‘Scherven Van Jou’, een van de nummers die uitgebracht werd in aanloop naar het nieuwe album, is het creatieve resultaat van noodgedwongen isolatie, een green screen en de Kaleidacam-app.


Informatie tickets

Prijs € 27,50

Spinvis
Openluchttheater De Goffert

Steinweglaan 2
6532 AE Nijmegen

T: 024-355 4243
E: info@oltgoffert.nl
W: https://www.oltgoffert.nl