Terug naar theater overzicht

SOUTHERN ROOTS OPEN AIR

Data
Website
Genre
Festival
Theater
Openluchttheater Valkenburg

Na twee jaar gedwongen corona-pauze krijgt het Southern Roots-festival in het openluchttheater eindelijk zijn vierde editie. Twee Nederlandse blues toptalenten en een oude rot vormen de line-up: Nienke Dingemans, Deborah Parlor en Ad Vanderveen. Ze treden alle drie op met hun eigen band. In de pauzes vermaakt het trio Mermaid Moonshine uit België het publiek op het horeca-eiland.

Nienke Dingemans, 17 jaar, is een Nederlandse singer songwriter. Ze wordt gezien als bluestoptalent, maar haar muziek is veel breder: van blues tot soul en van country tot jazz. Haar debuut-EP Devil on my schoulder bevat zes zelfgeschreven composities die zijn opgenomen onder vakkundig toezicht van producers Jan van Bijnen en Joost Verbraak, twee multi-instrumentalisten/roots-deskundigen die ook al in het openluchttheater te gast waren en heel goed weten hoe een groeibriljant als deze op het juiste spoor gezet moet worden. Dreaming wide awake (2021) is de titel van het veelbesproken debuut van Deborah Parlor, een zangeres en songwriter van Nederlandse bodem die naam aan het maken is in de wereld van de Americana- en popmuziek. Voor haar eerste release schreef Deborah vijf krachtige country-/popsongs die door producer JB Meijers tot een overtuigend geheel werden gesmeed.

Deborah noemt zichzelf een ‘rebel at heart’ en roept met haar songs, een mix van stoere Americana en country met eerlijke teksten en een internationale sound, een misschien wel ouderwets gevoel van vrijheid op. Daarbij laat ze zich inspireren door de country, rock en folk van haar heldinnen van vroeger zoals Emmylou Harris, Alison Krauss, Dolly Parton, Stevie Nicks en door nieuwe namen zoals Kacey Musgraves en Maren Morris.

Ad Vanderveen heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest gerespecteerde singer/songwriters in de hedendaagse (inter)nationale folk en roots muziekscene. Hoewel hij geboren is in Nederland (Hilversum, 1956) is de helft van zijn familie Canadees en dit deel van de wereld heeft zijn muziek het meest beïnvloed.

Vanderveens muziek door de jaren heen omvat een groot aantal stijlen, van intieme akoestische folk, country en rock’n’roll, tot expressieve rock en uitgebreide elektrische improvisaties met band.

In 2017 nodigde niemand minder dan Van Morrison Vanderveen persoonlijk uit als zijn opening-act.

SOUTHERN ROOTS OPEN AIR
Openluchttheater Valkenburg

Plenkertstraat 51a
6301 GL Valkenburg

T: 043-601 5044
E: info@openluchttheater-valkenburg.nl
W: https://www.oltvb.nl