Terug naar theater overzicht

Sounds Like Juggling

Guido van Hout & Arthur Wagenaar

Data
20 september 2021 / 19:30 uur
/ uur
Genre
Cabaret & Kleinkunst
Theater
Openluchttheater Universiteit Twente

Componist Arthur Wagenaar en jongleur Guido van Hout laten muziek en jongleren versmelten tot iets heel nieuws. In Sounds Like Juggling wordt gespeeld op zelfgebouwde instrumenten die je bespeelt door jongleren. Ratelende ballonnen, zoemende stokken, vliegende speakers: zo heb je jongleren nog nooit gehoord en muziek nog nooit gezien! Sounds Like Juggling is een heel nieuw genre: muziekjongleren (of klankwerpen). Uniek in Nederland.

Alles moet anders, juist in deze tijd, en daar gaat het jongleerconcert over. Het doorbreken van patronen, en dingen op andere manieren bekijken” aldus Arthur Wagenaar.

De vier spelers zijn tegelijk jongleur en muzikant. Naast van Hout en Wagenaar spelen Aleš Hrdlička (winnaar BNG Bank Circusprijs 2020) en Clara de Mik (Slagerij van Kampen). Eindregie is in handen van Joeri Vos (Veenfabriek, tevens coproducent).

De première van Sounds Like Juggling was op vrijdag 25 september 2020 in Korzo in Den Haag (festival Cirquemania) waarna de rest van het jaar een landelijke tournee volgt in o.a. Utrecht (Gaudeamus Muziekweek), Rotterdam (Maaspodium), Leiden (Ins Blau), Delft (Mooi Weer Spelen) en Enschede.

Overal patronen

Het jongleerconcert Sounds Like Juggling is ritmisch, betoverend en zeer verrassend. Maar het is ook inspirerend. Het laat je op een nieuwe manier kijken naar patronen. In jongleren, in muziek, in het leven. De kracht en de schoonheid van patronen, maar ook vastzitten in patronen, en de kunst van het doorbreken van patronen. Dat is in deze tijd belangrijker dan ooit. Sounds Like Juggling is een fantastische speeltuin van beweging en klank, waar alles knettert, zoemt, tikt, bonkt, botst, valt en vliegt. Waar de spelregels elk moment kunnen veranderen en niets onmogelijk is.

Sounds Like Juggling: versmelting van muziek en jongleren

Componist Arthur Wagenaar (oa. Susies Haarlok) combineert alle mogelijke genres en gebruikt graag zelfgebouwde instrumenten. Hij zette eerder een omgebouwde piano en 12 overheadprojectoren in een hooischuur (Stads/Einder), en veranderde de smartphone in een muziekinstrument met een gevaarlijke eigen wil (Close Call). In zijn derde voorstelling maakt hij jongleren tot muziek.

Jongleur Guido van Hout (oa. Villa Verdraaid, Gandini’s) maakte eerder jongleervoorstellingen als Droge Druppels en Out of the Box, waarin hij jongleren mixt met muziek, dynamische beeldende kunst en fysiek theater.

Daarnaast spreekt hij op zakelijke events over meerdere ballen tegelijk in de lucht houden en het doorbreken van routines. Arthur Wagenaar en Guido van Hout werkten eerder samen in Verloren Licht en Villa Verdraaid.


Informatie tickets

Studenten € 5,- / Medewerkers Universiteit Twente € 7,50 / Anderen € 12,50

Klik HIER om te bestellen.

Sounds Like Juggling
Openluchttheater Universiteit Twente

Campuslaan 99
7522 NE Enschede

T: 053-489 8002
E: cultuurcetrum@utwente.nl
W: https://www.utwente.nl/cultuur