Roon Staal

Data
14 augustus 2022 / 16:00 uur
Genre
Muziektheater
Theater
Openluchttheater Tivoli

 

ASSEN – Na de succesvolle Zomer Tour geeft zanger-pianist een extra zomer concert in Assen in Buitentheater Tivoli op zondag 14 augustus. Het concert in de open lucht begint om 16.00 uur.
De 42-jarige componist en coverist die momenteel vijf keer per jaar tourt en daarmee een steeds groter publiek trekt zingt en begeleidt zichzelf achter de piano. Met veel bevlogenheid en overtuigingskracht worden bekende covers en eigen werken ten gehore gebracht.
Musicals
Al op 11-jarige leeftijd speelt Roon Staal, neef van de bekende Groninger Ede Staal, de rol van Gavroche in de nationale hit musical ‘Les Misèrables’. Hij volgde piano- en zanglessen in zijn jeugd.
Na de musical ‘Les Misèrables’ volgden rollen in de musicals ‘Tommy’ in 2002, ‘Rembrandt’ in 2006 en de zeer succesvolle musical ‘Petticoat’ in 2010 / 2011. In de rockopera ‘Tommy’ speelde Roon Staal de doofstomme en blinde jongen Tommy die het al flipperend tot ‘Pinball Wizard’ schopt.
Het nummer ‘Help Me Through The Night’ van oom Ede coverde hij in 2000 met zijn broer Roelf, een lied dat de basis legde voor Staal’s verdere muzikale carrière. Staal ging daarnaast Filosofie studeren aan de Universiteit van Amsterdam.
In 2010 brengt Roon Staal zijn eerste studioalbum ‘The Journey’ uit, opgenomen in de Jersey Rock Studio’s van de Britse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan.
(foto: Karina Oosting)
Roon Staal
Openluchttheater Tivoli