Robin Borneman

Data
10 juli 2021 / 20:30 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Openluchttheater Engbergen

Robin Borneman bracht in 2012 met ‘Home’ in eigen beheer zijn debuutalbum uit. In 2013 werd hij via een cover van Tom Waits (een van zijn inspiratiebronnen) die hij op YouTube had geplaatst opgemerkt door het Amerikaanse (hard)rock-orkest Trans Siberian Orchestra (TSO) en werd prompt ingelijfd als zanger van één van de grootste stadionacts van Amerika. Sindsdien speelt hij jaarlijks gedurende twee maanden – in november en december – zo’n 60 stadionshows op rij voor gemiddeld 15.000 bezoekers per concert. Daarmee komt hij aan grofweg een miljoen toeschouwers op jaarbasis, een statistiek die door geen enkele Nederlandse act wordt geëvenaard, laat staan overtroffen. Kort nadat hij zich bij TSO voegde ontstond het ambitieuze idee wat tot de ‘Folklore’ trilogie zou leiden.

Met ‘Folklore III: The Cradle Tree’ (release 22 februari 2019) voltooit de Osse singer-songwriter Robin Borneman het ambitieuze drieluik ‘Folklore’, waarvan deel I en II in respectievelijk 2015 en 2017 verschenen. ‘Folklore’ is een folk-/roots-project met veel symboliek. De poëtische trilogie vertelt het verhaal van een reiziger zonder naam, een vagebond die op zoek is naar zijn identiteit. Onderweg ondergaat hij diverse beproevingen, leert hij afscheid te nemen, lief te hebben en af te rekenen met zijn demonen. Daar waar deel I vooral avontuurlijk en experimenteel is en deel II bovenal duister en zwaar, is ‘Folklore III’ liefdevoller en universeler. De teksten zijn persoonlijker en gaan over bezinning, realisatie, liefde en wijsheid.

𝗟𝗲𝘁 𝗼𝗽 ! Ons theater is gevestigd in Voorst bij Gendringen en 𝒏𝒊𝒆𝒕 bij Zutphen. Mensen die niet uit onze regio komen willen nog wel eens naar de verkeerde plaats rijden :-).

*Zaterdag 19 juni 2021
*Voorverkoop € 15,- / Kassa € 19,-
*Deuren open: 19:30
*Aanvang: 20:30


Informatie tickets

https://queue.eventgoose.com//?multiSalesChannel=4ced983c1ceb7205dc60256a4bc5fcc0

Robin Borneman
Openluchttheater Engbergen