Terug naar theater overzicht

Rinus Gerritsen – Iconic Albums: Moontan

Rinus Gerritsen

Data
14 september 2023 / 21:00 uur
Website
Genre
Overig
Theater
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Tijdens de live documentaire van ‘Iconic Albums – Moontan’ staat het legendarische album Moontan van Golden Earring centraal. Naast bassist Rinus Gerritsen zullen zanger en tekstschrijver Barry Hay en drummer Cesar Zuiderwijk hun verhaal vanaf groot scherm doen. Ook saxofonist Bertus Borgers, die aan enkele nummers meewerkte, komt op die manier aan het woord. Andere ooggetuigen van Moontan zullen ook te horen en te zien zijn tijdens deze unieke avond. Rinus neemt de mastertapes van ‘Radar Love’ en ‘Vanilla Queen’ mee om bezoekers deelgenoot te maken van het ontstaansproces van deze Earring-klassiekers. Een bijzondere avond met het unieke verhaal van vier Haagse vrienden, die muzikale wereldgeschiedenis schreven.

Moontan

Moontanwerd uitgebracht in 1973 en is het enige album van de Earring dat in de Verenigde Staten de gouden status heeft bereikt. Op dit legendarische album staat natuurlijk ‘Radar Love’, de grootste hit ooit van de Haagse band. De ultieme auto-song weet tot nummer 13 in de Amerikaanse hitparade te klimmen. Ook ‘Candy’s Going Bad’ komt uiteindelijk binnen in diezelfde hitlijst. “Ik kijk met veel plezier terug op de opnames in de Soundpush studio in Blaricum. Al hadden we toen niet echt door dat ‘Radar Love’ zoveel impact zou hebben.”

Andere nummers als ‘Just Like Vince Taylor’ en ‘Vanilla Queen’ groeiden uit tot Earring-klassiekers, waarbij ‘Vanilla Queen’ zelfs tot in het laatste optreden in Ahoy in 2019 een belangrijke rol speelde in de live set. “Op ‘Vanilla Queen’ zijn twee samples van Marilyn Monroe te horen, naast andere erg interessante geluidseffecten”, legt Rinus uit, die aangeeft dat de Earring tijdens Moontanzichzelf veel vrijheid permitteerde. Dat leidde op Moontantot zes nummers in totaal met een gemiddelde duur van ruim 6 minuten en 40 seconden.

Iconic Albums

Tijdens de theaterreeks Iconic Albums staan beroemde albums van Nederlandse artiesten centraal, door middel van interviews met de artiesten en anderen die het ontstaan van deze albums uit eerste hand hebben meegemaakt. Iconic Albums is een idee van Martin Kuiper, ook verantwoordelijk voor de live documentaire- avond ‘Behind the Music’, ‘Muzikale Voetsporen’ en video-interview platform ‘FaceCulture’. Tijdens eerdere edities van ‘Behind the Music’ in poppodium Paard in Den Haag waren Rinus Gerritsen van Golden Earring, Spike van Di-rect en Tim Akkerman te gast.

Deze voorstelling vindt plaats ‘Onder de Kap’ van Caprera. Kleinschalig op het podium, met een beperkt aantal stoelen. Zo zit je gegarandeerd droog en dichtbij de artiesten, voor een extra bijzondere, intieme ervaring.

Rinus Gerritsen – Iconic Albums: Moontan
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal

T: 023-525 0050
E: info@caprera.nu
W: https://caprera.nu