Terug naar theater overzicht

Richard Bona & Metropole Orkest

Richard Bona & Metropole orkest

Data
03 september 2023 / 20:00 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Openluchttheater Valkenburg

Een muzikale tractatie van de hoogste orde deze samenwerking tussen het meest toonaangevende niet-klassieke orkest ter wereld uit Nederland en een virtuoze en charismatische bassist en zanger uit Kameroen.

Net als het Metropole Orkest staat Richard Bona bekend om zijn liefde voor het mixen van jazz met zijn muzikale roots en invloeden van wereld- en popmuziek.

Bona begon in Kameroen als multi-instrumentalist, de muziek van Jaco Pastorius inspireerde hem om zich te specialiseren als basist. Hij wordt geroemd om zijn virtuoze spel. Sinds zijn solodebuut Scenes from my Life uit 1999 is het ook zijn stem die de aandacht trekt. In de hypnotiserende klanken van zijn moedertaal Duala zingt Bona op meesterlijke wijze jazz, latin, pop, afrobeat en funk. Met het Metropole Orkest, onder leiding van honorair dirigent Vince Mendoza, brengt Richard Bona orkestrale versies van zijn beste werk en nieuw gecomponeerde muziek. Ze werkten eerder succesvol samen, onder andere tijdens de Quincy Jones Prom 2016 in de Royal Albert Hall in Londen.

Richard Bona begon al op jeugdige leeftijd muziek te maken op de balafoon (soort marimba) en tal van zelfgemaakte instrumenten. Na muziekstudies in Duitsland en Frankrijk, verhuisde hij in 1995 naar New York, waar hij zijn sporen ruimschoots verdiende. Hij speelde onder anderen met Harry Belafonte, Branford Marsalis, Chaka Khan, Bobby McFerrin, Herbie Hancock, Salif Keita, Pat Metheny en Harry Connick Jr.


Informatie tickets

34,- €

Richard Bona & Metropole Orkest
Openluchttheater Valkenburg

Plenkertstraat 51a
6301 GL Valkenburg

T: 043-601 5044
E: info@openluchttheater-valkenburg.nl
W: https://www.oltvb.nl