Terug naar theater overzicht

Popkorenfestival: van ABBA tot Racoon

Canta Libre, X-Cream, Sing & Swing

Data
23 juni 2024 / 13:30 uur
Website
Genre
Festival
Theater
Het Bostheater Gramsbergen

Popsongs van over de hele wereld klinken zondagmiddag 23 juni  in het Gramsberger Bosje: Queen, Adele, the Beatles, ABBA, Coldplay, TOTO, Doe Maar, De Dijk, Racoon, Ramses Shaffy, Son Mieux, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Muziek van toen en nu, op hun geheel eigen wijze gezongen door popkoren uit het Vechtdal: Canta Libre uit Hardenberg, X-cream uit Dedemsvaart en  Sing & Swing uit Coevorden. Dat belooft een feest der (pop)herkenning te worden.

 

CANTA LIBRE HARDENBERG

Popkoor Canta Libre is een enthousiast en swingend koor met 35 leden, dat Nederlands- en Engelstalige popmuziek zingt. Jan Smale uit Nieuw Amsterdam is sinds november 2022 de dirigent en Mark Hidding begeleidt het koor regelmatig op piano. Canta Libre treedt regelmatig op zoals Amusing Hengelo, de Night of the Forest in Gramsbergen, Reuring in de Veste in Coevorden en diverse kerstmarkten. Nu zijn we mede medeorganisator van het popkorenfestival in Het Bostheater van Gramsbergen, waar we natuurlijk ook optreden. Op 2 november 2023 bestond Popkoor Canta Libre uit Hardenberg 30 jaar. Vanwege dit jubileum is er zondag 12 januari 2025 een speciaal concert in theater De Voorveghter in Hardenberg. Het koor is inmiddels druk bezig met het instuderen van de nieuwe nummers voor het jubileumconcert. Ter voorbereiding op dit concert zijn we voor de koorleden speciale zangworkshops.

 

X-CREAM DEDEMSVAART

Popkoor X-cream heeft net de viering van het 20-jarig bestaan achter de rug. De zangers en zangeressen hebben een uitgebreid popreprtoire. Van Queen,  Lady Gaga en Elton John tot Duncan Lawrence en De Dijk. Dirigent sinds oktober 2018 is Jasper van der Deen.  De geschiedenis van X-cream begint bij twee families in Balkbrug die op verjaardagen graag een gezellig deuntje zongen en dat vaker wilden doen. Ze vonden een garage in IJhorst waar ze met ongeveer twintig mensen wekelijks leuke liedjes zongen, zonder dirigent en bladmuziek, en alles eenstemmig, maar het klonk erg mooi. Na enkele wisselingen van repetitielocatie kwamen ze in De Zeven Linden in Dedemsvaart terecht en groeide het koor verder uit. Ze kregen een dirigent, gingen optreden met meerstemmige nummers, en leden moesten zelfs een stemtest doen om te kijken of je bas, tenor, alt of sopraan was. Door de jaren heen bleef het altijd een mix van serieuze inzet en lol.

 

SING & SWING COEVORDEN

Popkoor Sing & Swing is een enthousiast koor uit Coevorden, met ongeveer 46 leden uit de wijde regio. Het koor staat onder leiding van dirigent Luko Hans. Op het repertoire pakkende popnummers, mooie ballads en verrassende medley’s. Het koor zingt voornamelijk in het Engels, afgewisseld met Nederlandstalige liedjes. Onlangs heeft het koor drie bruisende concerten gegeven waarin hun nieuwe show “Dwars door alles heen” ten gehore werd gebracht. Het uitgangspunt van Sing & Swing is: plezier hebben in muziek en dat overbrengen op het publiek.


Informatie tickets

Gratis toegang, een vrije gift stellen we zeer op prijs!

Popkorenfestival: van ABBA tot Racoon
Het Bostheater Gramsbergen

Hoge Holt 17
7783 BH Gramsbergen / Hardenberg

T: 0614710484
E: stichtingprogram@gmail.com
W: https://www.gramsbergen.nl/evenementen