Frank Groothof

Data
25 augustus 2021 / 14:00 uur
Website
Genre
Familievoorstelling
Theater
Openluchttheater De Pinkenberg

Een vrijbuiter
De jonge Peer Gynt voelt zich gevangen in zijn dorp, waar iedereen op hem let en zich met hem bemoeit. Hij wil niets weten van werk of een vak leren. Hij wil avonturen beleven, dansen en vrolijk zijn! Hij vindt zijn leven maar saai en is lekker aan het puberen. Op de bruiloft van zijn vriend Matz, ontmoet Peer een meisje, Solvejg, en vraagt haar ten dans. Maar zij mag van haar vader niet met Peer dansen en Peer zet het op een drinken. Stomdronken schaakt hij dan maar de bruid. Eenmaal in de bergen stuurt hij de bruid weer terug omdat hij Solvejg niet kan vergeten.
In zijn dorp kan hij zich voorlopig niet meer vertonen, dus hij zwerft een tijdje in de bergen en in zijn fantasie beleeft hij spannende avonturen. Na vele omzwervingen keert hij terug naar zijn dorp. Zal Solvejg hem zijn vergeten of niet?

Frank Groothof vertelt, zingt en danst het verhaal van Peer Gynt. Samen met Ries Moonen bewerkte hij de tekst van Henrik Ibsen tot een spannend verhaal. De muziek van Grieg heeft hij op enkele coupures na in tact gelaten

Spel, zang Frank Groothof Teksten Ries Moonen i.s.m. Frank Groothof Muziek Edvard Grieg, geluidsband

Deze voorstelling is geschikt voor iederen vanaf 6 jaar!

Let op:
In verband met corona maatregelen zijn er slechts beperkt kaarten beschikbaar.
Kom je met 2 (of een veelvoud van 2) personen kies dan voor een duoticket. Dan kun je lekker naast elkaar zitten en is ook nog eens meer ruimte!


Informatie tickets

https://cultuurbedrijfriqq.nl/evenementen/kindervoorstelling/peer-gynt

Peer Gynt
Openluchttheater De Pinkenberg

Kluizenaarsweg 4
6881 BS Rozendaal

T: 0313-415 603
E: secretariaat@dezoomerij.nl
W: https://www.dezoomerij.nl