Terug naar theater overzicht

Orkater XX(guerilla-versie)

de band Spill Gold maken iona&rineke

Data
09 juli 2020
10 juli 2020
11 juli 2020 / 19:00 uur
11 juli 2020 / 21:00 uur
/ uur
Website
Genre
Muziektheater
Theater
Amsterdamse Bostheater

Orkater
XX (guerilla-versie)
Facebook event
Tickets
Het einde van de geschiedenis
een coproductie van iona&rineke en Orkater

Een groep vrouwelijke strijders in de klassieke oudheid, een verbrande heks in 1607, een trans man in het Interbellum en een vrouw die slachtoffer wordt van een internetcrimineel. Deze historische figuren deelden geen tijd, geen genen, maar wel iets anders: ze hoorden er niet bij. Ze vielen uit hun tijd.

XX is geschiedschrijving vermomd als concert, soms verzonnen maar toch waarachtig. Met psychedelische synthpop van de band Spill Gold maken iona&rineke een nieuwe reis door de tijd, want de geschiedenis zoals we die nu kennen is storytelling by the fittest: opgeschreven door mensen met macht. iona&rineke proberen die macht met XX te doorbreken en maken hoofdpersonen van mensen die in de boeken slechts figuranten zijn.

Credits
Tekst & spel | Iona Daniel, Rineke Roosenboom
muziek | Spill Gold: Rosa Ronsdorf, Nina de Jong
Regie | Wieke ten Cate
Productie & zakelijk leiding | Merel Hobrink
Licht | Stefan Dijkman
Techniek | Steven Raapis Dingman, Robert van Delft, Luca van Deurzen
Publiciteitsbeeld | Alice Saey

Extra info XX (guerilla versie)
De voorstelling XX zou deze zomer te zien zijn op Oerol en het Over het IJ Festival. Corona gooide roet in het eten, maar de makers besloten toch aan de slag te gaan. Nu zijn ze op de helft van hun repetities en geven ze jullie een guerrilla-versie van de voorstelling, zonder decor, maar vol gloednieuwe muziek en teksten. Op 9, 10 en 11 juli te zien in Het Amsterdamse Bostheater.

iona&rineke werden door CJP.nl geïnterviewd:

Iona:“Geschiedenis wordt geschreven door winnaars. In XX vertellen we onvertelde verhalen, die zijn ondergesneeuwd of verkeerd belicht.”

Rineke:“Wij hebben te vaak gedacht dat geschiedenis feiten zijn en het allemaal waar is. Maar in the end is alles gekleurd. De selectie van je feiten, welke woorden je kiest, in welke tijd je leeft. Dat zie je aan de discussies die we voeren. Waarom heet een straat naar iemand die wij nu overduidelijk een misdadiger vinden?”

Lees het volledige interview

We kunnen niet garanderen dat er kaarten aan de kassa worden verkocht vanwege de beperkte capaciteit dit seizoen. Wees zeker van een plek in het theater en bestel kaarten online.

Vanwege de beperkte capaciteit i.v.m. de voorzorgsmaatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus wordt de voorstelling twee keer op een avond gespeeld:
om 19:00 uur en om 21:00 uur.

Het eerste blok is van 17:00-20:30 uur.
Dit betekent dat het theater vanaf 17:00 uur open is voor bezoekers van de eerste voorstelling om 19:00 uur. Bezoekers kunnen voorafgaand aan de voorstelling picknicken op het grote terras.

Het tweede blok is van 20:30 tot 23:00 uur.
Bezoekers voor de voorstelling van 21:00 uur zijn welkom vanaf 20:30 uur. De voorstelling begint om 21:00 uur. Na afloop kunnen bezoekers naborrelen op het terras.

Het is deze zomer helaas niet toegestaan eigen consumpties mee te brengen naar het theater. De theaterbar is vanaf 15:30 uur open en het is mogelijk om te picknicken op het grote terras. Tot 24 uur voor aanvang kan je een picknickbox bestellen.

Tijdens onze voorstellingen kunnen beeld- en geluidsopnames worden gemaakt, ook van het publiek. Als u aanwezig bent bij de voorstelling, stemt u ermee in dat u op beeld- en/ of geluidsdragers kunt worden vastgelegd en dat deze beelden openbaar gemaakt kunnen worden. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u contact opnemen met pers@bostheater.nl.


Informatie tickets

Kaartprijs: 13,50 euro
CJP : 11,50 euro

Orkater XX(guerilla-versie)
Amsterdamse Bostheater

De Duizendmeterweg 7
1182 DC Amstelveen

T: 020-670 0250
E: publiek@bostheater.nl
W: https://www.bostheater.nl