Orkater

Data
15 juli 2020 / 19:00 uur
15 juli 2020 / 21:00 uur
16 juli 2020 / 21:00 uur
Website
Genre
Cabaret & Kleinkunst
Theater
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

ORKATER: ILIAS
alle voorstellingen UITVERKOCHT!!!!
Deze voorstelling wordt gepresenteerd in samenwerking met de Toneelschuur.

Orkater/De Nieuwkomers presenteert: KONVOOI met ILIAS

Na Oerol, Over het IJ en een landelijke tournee in 2019 is ILIAS nog lang niet uitgespeeld. Op 15 en 16 juli speelt Orkaternieuwkomer KONVOOI deze succesvoorstelling in een coronaproof-versie in openluchttheater Caprera.

Orkater-Nieuwkomer KONVOOI neemt het oorlogsepos De Ilias als vehikel om de verantwoordelijkheid van de mens te bevragen. In deze moderne bewerking vertolken vijf jonge jongens de rol van vier soldaten en één vrouw: Agamemnon, Achilles, Odysseus, Patroklos en Helena. Vier kameraden die vastzitten in een bloedbad dat eeuwig lijkt te duren en de mooiste vrouw van de wereld.
Ze zitten klem in een oorlog die niet te winnen is, maar ook niet te beëindigen. Ze weten waarom ze daar zijn: voor de goede zaak. Tot één van hen zich begint af te vragen of die zaak wel zo goed en gerechtvaardigd is. En bij het denken begint de ellende.

Met alleen hun stem als wapen verklanken de spelers alle facetten van de oorlog.
Een schreeuw, een lach, een schietgebedje. Soms monden deze klanken uit in melodieën, dan weer trekken ze zich terug. ILIAS is een filosofische en absurde trip over de vraag of inzicht altijd tot moraliteit leidt.

concept, spel en muziek Victor IJdens, Jacob de Groot, Bart Sietsema, Jesse Mensah en Jasper van Hofwegen concept en regie Belle van Heerikhuizen geluidssysteem ontwerp George Dhauw dramaturgische begeleiding Martine Manten regiebegeleiding Leopold Witte
“Door het formidable spel van de vijf acteurs vloert ILIAS je met gemak en wankelend klim je de duinpan uit.” – NRC ⭐️⭐️⭐️⭐⭐
“Dood, waanzin en onmacht komen hard aan in deze esthetische voorstelling.” – de Volkskrant ⭐️⭐️⭐️⭐
“De zinloosheid van de oorlog wordt niet alleen gevangen in de hedendaagse rauwe taal, maar ook op prachtige wijze verklankt in a capella (klaag)zang, dat weerkaatste in de duinen.” – Het Parool
“Een meerstemmig, vocale partituur, strak gecomponeerd en prachtig uitgevoerd.” – Haarlems Dagblad
KONVOOI is de nieuwste Nieuwkomer van Orkater. Een regisseur, Belle van Heerikhuizen (winnaar Ton Lutz award), en vijf acteurs, afgestudeerd in 2016 aan de Toneelacademie Maastricht en de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie; Victor IJdens (De Krijtkring, Het lijden van de jonge Werther/winnaar BNG Bank Theaterprijs), Jacob de Groot (Stad der Blinden, Fiddler on the Roof/winnaar musical award aanstormend talent), Bart Sietsema (De Wereldvergadering, Amandla! Mandela, Hollands Hoop), Jesse Mensah (Stad der Blinden, Platonov, Lear) en Jasper van Hofwegen (Soldaat van Oranje, Welstaat). Zij studeerden af met Fort Europa in de regie van Michiel de Regt.

Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. ILIAS is de 21e productie van Orkater/De Nieuwkomers.


Informatie tickets

Prijs
€20,50
Datum
Woensdag 15 Juli 2020

een uur van te voren gaat de deur open

Orkater Ilias
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal

T: 023-525 0050
E: info@caprera.nu
W: https://caprera.nu