Terug naar theater overzicht

Once Were Brothers film

Once Were Brothers

Data
14 augustus 2020 / 21:00 uur
Website
Genre
Film
Theater
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

ONCE WERE BROTHERS (FILM: VOORPREMIERE)
INFO
Filmschuur, Patronaat en Caprera slaan de handen ineen met een unieke samenwerking. Op vrijdag 14 augustus presenteren zij gezamenlijk een exclusieve voorpremière in het prachtige openluchttheater in Bloemendaal. Daar vertonen zij niet alleen voor de allereerste keer de film Once Were Brothers, maar speelt voorafgaand aan de vertoning ook een gelegenheidsband onder leiding van Yorick van Norden de mooiste nummers van de legendarische Amerikaanse muziekgroep The Band. Een deel van de film wordt, vanwege de late tijden in het theater, met koptelefoons gekeken. Maak je klaar een bijzondere, intieme avond die je niet snel zal vergeten!

Tijdschema:

20:00: deuren open

21:00: Yorick van Norden speelt The Band

21:30: pauze

21:50: start film

23:30: einde

Once Were Brothers: Robbie Robertson vertelt het verhaal van de legendarische muziekgroep The Band

Een hele fijne documentaire over The Band, de legendarische muziekgroep uit de jaren ’60, die niet alleen het subgenre ‘Americana’ uitvonden, maar waarvan de leden “three of the greatest white singers in rock history,” waren aldus de ‘Boss’ Springsteen. Vol muziek en begeleid door enthousiaste fans als Bruce Springsteen, Martin Scorsese, Eric Clapton, Taj Mahal en Van Morrison vertelt Robbie Robertson als een van de twee nog in leven zijnde bandleden het buitengewone en per definitie gekleurde verhaal van hun opkomst en ondergang.

Nog bijzonder jong (Robbie Robertson is 16) worden de vijf geniale muzikanten als begeleidingsband bij elkaar gehaald. Hierdoor ontstaat er een zeldzaam hechte broederschap tussen hen. Na een mislukte toer met Bob Dylan trekken ze zich terug in een lelijk roze huis op het platteland van Woodstock. Ze leven er als een gezin, maken heel veel lol en musiceren elke dag in de kelder. En debuteren vervolgens met een plaat die zo vanzelfsprekend Rockabilly, Bob Dylan, Muddy Waters en Roots Music mengt dat ze pardoes het nieuw subgenre Americana introduceren. Drugs en ruzie luiden het einde in.

Na acht jaar komt aan al die prachtige liedjes en die hechte broederschap een eind. Al sluit The Band dat met het legendarische slotconcert The Last Waltz wel grandioos af. “There is no band that emphasises coming together and becoming greater than the sum of their parts than The Band. Simply their name The Band. That was it!” – Bruce Springsteen.


Informatie tickets

KOOP KAARTEN
Prijs
€20,00
Datum
Vrijdag 14 Augustus 2020
Aanvang
21:00
Deur open
20:00
Deel op
Facebook

Once Were Brothers film
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal

T: 023-525 0050
E: info@caprera.nu
W: https://caprera.nu