Terug naar theater overzicht

Ocobar met een ode aan Eric Clapton

Ocobar

Data
23 september 2022 / 20:30 uur
Website
Genre
Muziektheater
Theater
Het Bostheater Gramsbergen

Wonderful Tonight is de titel van een muziekvoorstelling waaraan de bezoekers vast en zeker een prachtige avond beleven in Het Bostheater. Hiermee brengt de Rotterdamse band Ocobar  vrijdagavond 23 september een ode Eric Clapton.

Ocobar is onder meer bekend van het door Wilfried de Jong gepresenteerde VPRO televisieprogramma Holland Sport, waarin het de huisband was.

Bart Wijtman (bas en gitaar)), Cok van Vuuren (gitaar en zang) en Rob Wijtman (drums en zang) brengen in het programma Wonderful Tonight  een ode aan het ruime oeuvre van Eric Clapton. In de onmiskenbare Ocobar-sfeer zit je in een mum van tijd niet meer in het bostheater, maar ben je op visite in de huiskamer bij de heren thuis. Er wordt gelachen en gespeeld.

Van Cream naar de MTV Unplugged-sessie. Claptons mooiste songs zoals Tears in Heaven, Layla, Crossroads, Lay Down Sally en dat alles met de sound van Ocobar.

Eric Clapton speelt in 1963 bij The Yardbirds, het jaar waarin Cok van Vuuren, de virtuoze gitarist van Ocobar, wordt geboren. Clapton is zijn muzikale held en grote voorbeeld. In 1978 draait Rob Wijtman, de weergaloze drummer van Ocobar, non-stop het singletje Wonderful Tonight. Zijn broer Bart Wijtman krijgt zijn eerste basles in 1985: Forever Man van Clapton staat op zijn lessenaar. Niet gek dat de muziek van Eric Clapton diep in het DNA van de mannen van Ocobar zit.

 


Informatie tickets
Handlige links
Ocobar met een ode aan Eric Clapton
Het Bostheater Gramsbergen

Hoge Holt 17
7783 BH Gramsbergen / Hardenberg

T: 0614710484
E: stichtingprogram@gmail.com
W: https://www.gramsbergen.nl/evenementen