Terug naar theater overzicht

Moet je Horen 4 – Jan Knooren

Jan Knooren

Data
10 september 2023 / 11:00 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Openluchttheater Valkenburg

Nieuwe kamermuziekserie in het openluchttheater. Op vier zondagmorgens ontvangt muziekcriticus Jos Frusch, voormalig directeur van Openluchttheater Valkenburg, een uniek dubbeltalent uit de wereld van de klassieke muziek en jazz.
In de vierde aflevering Jan Knooren, bassist en instrumentenbouwer (van contrabassen en elektrische bassen). Met medewerking van een jazzcombo met Bart Rademakers op piano, Ron Coolen op drums en Jan Knooren zelf op bas.

Jan Knooren toerde als bassist in de klassieke en jazzmuziek over de hele wereld, maar laat dat ‘toeren’ de laatste jaren over aan zijn zelfgemaakte contrabassen en elektrische basgitaren. Als hij niet lesgeeft aan de muziekschool in Maastricht is Jan Knooren, ook afgestudeerd psycholoog, vooral bezig met het restaureren en bouwen van instrumenten in zijn werkplaats en winkel ‘Knooren Handcrafted Instruments’ in Schimmert.

Jos Frusch gaat met zijn gast in gesprek, onder meer aan de hand van een door de gast meegebracht video- of audiofragment, en licht de muziek toe die ten gehore wordt gebracht.


Informatie tickets

20,- € incl. koffie en vlaai

Moet je Horen 4 – Jan Knooren
Openluchttheater Valkenburg

Plenkertstraat 51a
6301 GL Valkenburg

T: 043-601 5044
E: info@openluchttheater-valkenburg.nl
W: https://www.oltvb.nl