Terug naar theater overzicht

Moet je horen 2 – Lisanne Soeterbroek

Lisanne Soeterbroek

Data
18 juni 2023 / 11:00 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Openluchttheater Valkenburg

Nieuwe kamermuziekserie in het openluchttheater. Op vier zondagmorgens ontvangt muziekcriticus Jos Frusch, voormalig directeur van Openluchttheater Valkenburg, een uniek dubbeltalent uit de wereld van de klassieke muziek en jazz.
In de tweede aflevering Lisanne Soeterbroek, violist en portretfotograaf. Met medewerking van het Vespucci Kwartet. Op het programma onder meer het strijkkwartet Der Tod und das Mädchen van Franz Schubert.

De Sittardse Lisanne Soeterbroek (1984) debuteerde op haar veertiende in het Amsterdamse Concertgebouw en trad sindsdien op als soliste met vele orkesten in de hele wereld. Sinds 2013 is ze concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra. Ook is ze primarius van het Vespucci strijkkwartet. In 2020 startte Lisanne haar eigen fotostudio waarin ze zich toelegt op portretfotografie.

Met zijn veertiende strijkkwartet Der Tod und das Mädchen kwam Franz Schubert als kwartetcomponist tot volle wasdom. Het kwartet dankt zijn naam aan het gelijknamig lied waarop het is gebaseerd. Het wordt door velen beschouwd als een van de beste werken uit de kamermuziekliteratuur.

Jos Frusch gaat met zijn gast in gesprek, onder meer aan de hand van een door de gast meegebracht video- of audiofragment, en licht de muziek toe die ten gehore wordt gebracht


Informatie tickets

20,- €

Moet je horen 2 – Lisanne Soeterbroek
Openluchttheater Valkenburg

Plenkertstraat 51a
6301 GL Valkenburg

T: 043-601 5044
E: info@openluchttheater-valkenburg.nl
W: https://www.oltvb.nl