Terug naar theater overzicht

Moet je Horen 1 – Huub Claessens

Huub Claessens

Data
28 mei 2023 / 11:00 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Openluchttheater Valkenburg

Nieuwe kamermuziekserie in het openluchttheater. Op vier zondagmorgens ontvangt muziekcriticus Jos Frusch, voormalig directeur van Openluchttheater Valkenburg, een uniek dubbeltalent uit de wereld van de klassieke muziek en jazz.
In de eerste aflevering Huub Claessens, zanger en saxofonist. Met medewerking van pianist Egbert Derix. Op het programmamuziek van Bach, Mozart, Bozza en nog veel meer…

Huub Claessens, afkomstig uit Ulestraten maar al jaren woonachtig in Wenen, is een veelzijdig musicus. Hij studeerde aan het conservatorium van Maastricht cum laude af in zang, opera en (klassiek) saxofoon. Hij is thuis in ‘oude muziek’ én hedendaags repertoire (van Schütz tot Penderecki en van Gershwin tot Cole Porter), zowel wat betreft opera en oratorium als musical en lied, en heeft talloze cd-opnames op zijn naam staan.

Jos Frusch gaat met zijn gast in gesprek, onder meer aan de hand van een door de gast meegebracht video- of audiofragment, en licht de muziek toe die ten gehore wordt gebracht.


Informatie tickets

20,- €

Moet je Horen 1 – Huub Claessens
Openluchttheater Valkenburg