Terug naar theater overzicht

Rembrandt Frericht, Sterre Konijn en Merel Vercammen – Ode aan de Dagdroom

Rembrandt Frericht, Sterre Konijn en Merel Vercammen

Data
17 augustus 2023 / 20:30 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Openluchttheater Valkenburg

Na het succes van hun gedroomde debuut ‘Nachtlicht’ was het onvermijdelijk dat er een vervolg kwam: Ode aan de Dagdroom. In dezelfde avontuurlijke sterrenbezetting presenteren Rembrandt Frericht, Merel Vercammen en Sterre Konijn nu een programma over de dag. Het repertoire bevat krakers uit de klassieke muziek, popmuziek en wereldmuziek, maar ook eigen werk.

In een tijd waarin elke minuut efficiënt benut moet worden, brengen ze een ode aan de dagdroom, aan de fantasie tijdens de verveling, aan de aandacht voor het onbelangrijke, de inspiratie door de leegte.
Naast krakers uit de klassieke muziek, popmuziek en wereldmuziek, bevat het programma ook eigen werk. Werk dat meestal ontstond in een onbewaakt moment.

Rembrandt Frericht: piano en tekst
Sterre Konijn: zang, duduk en tekst
Merel Vercammen: viool, vibrandoneon en tekst

Rembrandt Frericht is jazzpianist en wordt erkend als een ‘avonturier op de toetsen’ (Trouw) en ‘meester op zijn instrument’ (de Volkskrant). Hij ‘speelt toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen’ (Trouw).

Sterre Konijn is een multitalent dat met haar interesse in muziek, taal en theater een veelzijdige concertpraktijk heeft opgebouwd. Ze zingt van het Franse chanson tot Bulgaarse volksmuziek en van jazz tot klassieke avant-garde, speelt in muziektheaterproducties en speelt daarnaast viool, theremin en duduk. Ze componeert, improviseert, arrangeert, vertaalt en werkt graag samen met artiesten uit allerlei disciplines en genres.

Merel Vercammen is klassiek violist en improvisator. Ze studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen, en was prijswinnares van de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Als soliste trad Merel onder meer op in de vioolconcerten van Beethoven, Brahms en Otto Ketting. In 2022 speelde ze de wereldpremière van het Pianotrio van Evgeny Kissin. Daarnaast ontwikkelde ze interactieve voorstellingen over muziek en het brein en houdt ze zich bezig met improvisatie. Haar interesses in muziek en wetenschap komen samen in haar festival SNAAR in TivoliVredenburg.


Informatie tickets

22,50 €

Rembrandt Frericht, Sterre Konijn en Merel Vercammen – Ode aan de Dagdroom
Openluchttheater Valkenburg

Plenkertstraat 51a
6301 GL Valkenburg

T: 043-601 5044
E: info@openluchttheater-valkenburg.nl
W: https://www.oltvb.nl