Terug naar theater overzicht

Middag van het Brabantse lied

Noud Bongers, MarieChristien Verstraten en Tonny Wijnands

Data
28 juli 2021 / 13:30 uur
Website
Genre
Overig
Theater
Openluchttheater Mariahout

Op het organiseren van deze gezellige middag heeft Corona geen enkele invloed gehad! De Middag van het Brabantse Lied vindt immers altijd plaats in de oneven jaren.

We zijn er ontzettend trots op dat we de onderstaande artiesten hebben kunnen boeken:

**Noud Bongers**
Noud Bongers woont in de Maaskant in het dorp Lith. Vanaf zijn 12e jaar speelt hij gitaar. Begin jaren 70 was hij actief als zanger-gitarist in het dansorkest “Story”. In de jaren 80 ging Noud liedjes schrijven en zingen bij de Lithse KPJ en later bij de Lithse Revue, uiteindelijk werden dit Brabantse liedjes. Vanaf oktober 1995 treedt hij op als Brabantse liedjeszanger, in een korte tijd heeft hij zeven album met eigen liedjes gemaakt. Hij zingt niet over nostalgische dingen, juist de tegenwoordige dingen wil hij in het dialect vastleggen.

**Marie-Christien**
Marie-Christien is al jaren actief in het Brabantse dialectcircuit. In november 1997 verscheen haar eerste eigen solo-CD: “Gewoon Marie-Christien”. Nadien verschenen er nog diverse CD’s. Vanaf 2007 is zij fulltime professioneel zangeres en verzorgt zij optredens door geheel Nederland en daarbuiten in het Nederlands en in het dialect.

**Tonny Wijnands**
Tonny (woonachtig in Deurne) komt al op jonge leeftijd in aanraking met muziek, speelde bugel en slagwerk bij de harmonie en hij speelde gitaar. Op dertienjarige leeftijd begint hij bij het dansorkest “The Joy Riders”- bestond 25 jaar. Daarnaast en daarna maakte hij 8 jaar deel uit van blaasorkest “Die Lustigen Buben” en richt hij de Brabantse liedjesgroep “Gèr gedaon” op. Die groep bestond 15 jaar. Tegenwoordig treedt hij vooral solo op. Hij zingt, speelt gitaar en vertelt grappige verhalen tussen het spelen door.

Het belooft dus een mooie middag te worden!


Informatie tickets
Middag van het Brabantse lied
Openluchttheater Mariahout

Mariastraat 27a
5738 AH Mariahout

E: info@oltm.nl
W: https://www.oltm.nl