Terug naar theater overzicht

Matt Simons Openluchttour

Matt Simons

Data
08 september 2022 / 20:30 uur
/ uur
Website
Genre
Concert
Theater
Openluchttheater Ede

Matt Simons,

Groeide op in Palo Alto, Californië als kleinzoon van twee operazangers. Hij bracht een groot deel van zijn vroege leven door met het studeren van jazz en klassieke muziek. Hij ontwikkelde zijn eigen popidentiteit als songwriter en tekstschrijver. Het duurde niet lang voordat hij stappen ondernam om zijn releases online te promoten. Tot zijn verbazing trokken zijn aansprekende popsongs een publiek aan in Nederland.

Een sync op een Nederlandse tv-show en een reeks tourdata, betekende dat hij de perfecte basis had om een ​​carrière in het buitenland op te bouwen. Deepend’s remix van ‘Catch & Release’ borrelde organisch op en eindigde als een van de grootste hits van 2016 en haalde de top van de Europese Airplay-hitlijst. ‘We Can Do Better’ (2018), ‘Open Up’ (2019) en ‘Better Tomorrow’ (2020) volgden op de voet en het succes bleef zich nog verder uitbreiden. Vanaf de begindagen van zelfpromotie tot meer dan 1 miljard streams is een indrukwekkende reis geweest die maar blijft doorgaan.

Begin 2022 bracht hij samen met de Nederlandse zangeres Tabitha de titelsong uit voor de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm ‘Ik Wist Het’.

Matt Simons Openluchttour
Openluchttheater Ede