Terug naar theater overzicht

Lucas en Arthur Jussen

Lucas en Arthur Jussen

Data
26 juli 2020 / 18:00 uur
26 juli 2020 / 21:00 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

LUCAS EN ARTHUR JUSSEN (18:00 UUR UITVERKOCHT!!!!)
INFO
Lucas en Arthur Jussen zullen de volgende werken uitvoeren:

Wolfgang Amadeus Mozart

Sonate voor Quatre-Mains in D groot, KV 381

Allegro

Andante

Allegro Molto

Dmitri Sjostakovitsj

Concertino voor 2 piano’s in a mineur, opus 94

Anton Arensky

Waltz uit Suite voor 2 piano’s, opus 15

La Coquette uit Suite voor 2 piano’s, opus 23

Sergei Rachmaninoff

Suite voor 2 piano’s no. 2, opus 17

Introduction

Valse

Romance

Tarantella

“It’s like driving a pair of BMW’s” merkte dirigent Michael Schønwandt op na het dirigeren van de Nederlandse broers Lucas en Arthur Jussen. Ondanks hun jonge leeftijd hebben de twee veelbelovende pianisten al veel ervaring opgebouwd in het internationale concertcircuit en worden door zowel pers als publiek geprezen.

Lucas (26) en Arthur (23) hebben opgetreden met nagenoeg alle Nederlandse orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en het Residentie Orkest. Daarnaast waren ze te gast bij het Philadelphia Orchestra, Academy of St Martin in the Fields en de Symfonie orkesten van Dallas, Sydney en Shanghai. Ze werkten samen met dirigenten als Stéphane Denève, Valery Gergiev, Sir Neville Marriner, Yannick Nezét-Séguin, Jukka-Pekka Saraste en Jaap van Zweden.

Tot de hoogtepunten van het seizoen 2019/2020 behoort het debuut op de Salzburger Festspielen met het Mozarteumorchester olv Adam Fischer als ook de seizoensopening in Boston met het Boston Symfony Orchestra olv Andris Nelsons. Meerdere debuten als bij het Mostly Mozart Festival in New York en het Festival de Lanaudière met het Montreal Symfony Orchestra volgen. Uitnodigingen voor Deutsche Sinfonie-Orchester Berlin, Münchner Philharmonikern, Orquesta Sinfónica de Galicia, Antwerp Symfony, Berner Symphonieorchester en Hungarian National Philharmonic volgen. In november 2019 maken zij een tournee naar Japan en Singapore. Na de cyclus met de pianoconcerten van Beethoven in Rotterdam met Camerata Salzburg olv Kerem Hasan in maart 2020 volgt er een tournee met Amsterdam Sinfonietta waarbij het nieuwe Bach album centraal staat. Recitals zijn er oa. in het Tschaikowsky-Conservatorium van Moskou, Tonhalle Zürich, Wigmore Hall Londen, Concertgebouw Amsterdam, Festspielhaus Baden-Baden en bij de Schubertiade in Schwarzenberg. Als ‘Junge Wilde’ van het Konzerthaus Dortmund zullen de broers daar de komende drie seizoenen met verschillende programma’s te gast zijn.

Hun eerste pianolessen kregen de broers in hun geboorteplaats Hilversum van Leny Bettman. In 2005 studeerden de broers op uitnodiging van Maria João Pires bijna een jaar lang in Portugal en Brazilie. In de jaren daarna hadden ze zowel les bij Jan Wijn en Ton Hartsuiker waarbij ze zich bij de laatste verdiepten in de moderne pianomuziek. Lucas vervolgde zijn studie bij Menahem Pressler in de VS en bij Dmitri Bashkirov in Madrid, Arthur vervolgde zijn studie aan het Amsterdams Conservatorium bij Jan Wijn.

In 2010 tekenden Lucas en Arthur een platencontract bij Deutsche Grammophon. Hun debuut cd met werken van Beethoven verwierf de platina status en ze sleepten er bovendien de Edison Klassiek Publieksprijs mee in de wacht. Na een succesvolle Schubertopname (gouden status) wijdden ze hun derde cd ‘Jeux’ aan de Franse pianomuziek. In 2015 verschenen de Mozartconcerten met de Academy of St Marin in the Fields onder leiding van Sir Neville Marriner. Ook dit album bereikte de gouden status en werd bij ‘Grammophone UK’ genoemd bij ‘The 50 greatest Mozart Recordings’. In maart 2017 verscheen alweer hun 5e CD bij DG met werken van Poulenc en Saint-Saëns (Koninklijk Concertgebouw Orkest olv Stéphane Denève). Een nieuw Bach album verscheen in september 2019 in samenwerking met Amsterdam Sinfonietta.


Informatie tickets

UITVERKOCHT
Prijs
€33,50
Datum
Zondag 26 Juli 2020
Aanvang
18:00
Deur open
17:00
Deel op
Facebook Twitter

Lucas en Arthur Jussen
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal

T: 023-525 0050
E: info@caprera.nu
W: https://caprera.nu