Terug naar theater overzicht

Latin Party Night met Volver en ¡Oye Mambo!

Volver en ¡Oye Mambo!

Data
07 september 2024 / 20:00 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Openluchttheater De Pinkenberg

Op 7 september 2024 is Volver te zien in openluchttheater De Pinkenberg. Voor de pauze zingt Volver, als altijd begeleid door fluitist Rob Weterings samen met percussionisten uit het koor. Na de pauze barst ¡Oye Mambo! los, die zorgt voor een verhoogde staat van muzikale opwinding en uitnodigt tot een bevrijdende dans.

¡Oye Mambo!
Dit nieuwe Arnhemse kwintet verkent de muziek van de grote Puerto Ricaanse pianist Noro Morales. In dit ensemble treedt pianist Michiel Braam samen op met contrabassist/zanger Gerard Schoren en maar liefst drie geweldige slagwerkers: Martin Gort (congas), Vera Groen (timbales) en André Groen (bongos).

Pianist, bandleider, arrangeur en componist Norosbaldo ‘Noro’ Morales Sanabia was een van de beste pianisten in de Afro-Antilliaanse Latijns-Amerikaanse muziek van de 20e eeuw. Even bedreven in het spelen van heel ritmische up-tempo mambo’s, guaracha’s, cha cha cha’s, kon Noro Morales ook langzamere, meer romantische genres spelen zoals bolero, tango en danzón. Hij was een uitzonderlijk talentvol orkestleider, wat hem de bijnaam The Duke Ellington of Latin Music opleverde. Een groot deel van zijn prachtige repertoire wordt door dit kwintet opnieuw gecreëerd.

Volver
Volver is een koor voor Latijns-Amerikaanse muziek. De groep werd in 2011 opgericht door dirigent Gerard Schoren. De naam Volver (zeg: bolbèr) betekent ’terugkeren’ en verwijst naar de gelijknamige Argentijnse tango van Carlos Gardel. Gerard Schoren schrijft de meeste arrangementen, toegesneden op de capaciteiten van de koorleden. Zangers met meer ambities en talenten krijgen de gelegenheid om solo of in een klein groepje (duo, trio, kwartet) te zingen. Dit zorgt voor veel afwisseling in de concerten.


Informatie tickets

voorverkoop: € 17,50
aan de deur: € 20,-

Latin Party Night met Volver en ¡Oye Mambo!
Openluchttheater De Pinkenberg

Kluizenaarsweg 4
6881 BS Rozendaal

T: 0313-415 603
E: secretariaat@dezoomerij.nl
W: https://www.dezoomerij.nl