Terug naar theater overzicht

Kluizenaar – 2 tot 6 jaar

Toneelschuur

Data
16 augustus 2020 / 11:00 uur
16 augustus 2020 / 13:00 uur
16 augustus 2020 / 15:00 uur
Website
Genre
Kindervoorstelling
Theater
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

KLUIZELAAR – 2 TOT 6 JAAR (11:00 UUR)
INFO
Deze voorstelling wordt gepresenteerd in samenwerking met de Toneelschuur. Na afloop is er een leuke gratis workshop.

Er staat een vierkant. is het een huis?
Er komt geluid uit. wat gebeurt er binnen?
Er gaat een klepje open. zit er iets in?
Wat zit erin? wie zit erin?

Kluizelaar is een beeldende voorstelling over een mini-huis. De bewoner is niet thuis. Maar we horen hem wel… Over alleen zijn en thuis komen.

Kluizelaar kreeg een 5-sterrenrecensie van de Theaterkrant en wordt een ‘heerlijk theatraal kleinood voor alle leeftijden’ genoemd.

Als ‘Hermit’ reist de voorstelling de komende tijd langs o.m. Schotland, Ierland, Egypte en China. Zowel in 2017 als 2018 was Kluizelaar opgenomen in TF Jong.

Over Simone de Jong
Komend uit de mime en het muziektheater, maakt Simone de Jong voorstellingen waarin geluid, muziek en verbeelding de grootste rol spelen.

Voor kinderen maakte ze: Eiland, Kluizelaar, WalvisJong en Timtim.

‘Als je goed kijkt, is er altijd iets spannends te vinden, ook vlakbij’ is het motto, dat je ook terug vindt in haar boek ‘Het geheim van meneer Hartjes’ (Clavis, 8+).

Voor volwassenen schreef ze o.m. het Fluisterconcert en Vlucht (Pé Okx). Als speler/maker werkte ze bij Orkater, Dick Hauser en haar eigen stichting Het Hoofd.

Theaterdocent Simone of Charlene geeft na de voorstelling een gratis theatrale afsluiting van je bezoek aan de voorstelling van ongeveer een half uurtje. Elke workshop is anders maar altijd geïnspireerd op de voorstelling en de mooie omgeving waar Caprera staat. Doe mee, samen met je ouders/verzorgers!

Wonen in het bos

In deze workshop gaan we plekken zoeken in het bos die goed zijn voor kluizelaars. En wie weet lukt het je daar een klein huisje te bouwen… er is genoeg hout en touw!

Bio:

Charlene Schmeltz speelde de afgelopen 20 jaar in jeugdtheatervoorstellingen bij onder andere Het Waterhuis en Bonte Hond. Ze gaf theatrale danslessen aan de allerkleinsten, en presenteerde voor grote groepen kinderen op school en op locatie. Kinderen spiegelen, vermaken, laten nadenken over, laten stilstaan bij, laten zingen en bewegen, is waar ze energie van krijgt. Simone de Jong is regisseur bij haar eigen gezelschap, waarmee ze jeugdvoorstellingen maakt. Haar voorstellingen worden nationaal en internationaal heel goed ontvangen. Daarnaast schrijft ze kinderboeken en geeft les.


Informatie tickets

KOOP KAARTEN
Prijs
€15
Datum
Zondag 16 Augustus 2020
Aanvang
11:00, 13:00 en 15:00
Deur open
10:30, 12:30 en 14:30
Deel op
Facebook

Kluizenaar – 2 tot 6 jaar
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal

T: 023-525 0050
E: info@caprera.nu
W: https://caprera.nu