Terug naar theater overzicht

Jo Didderen & L’Equipe De Rêve

Data
21 augustus 2022 / 14:00 uur
Website
Genre
Muziektheater
Theater
Openluchttheater Thorn

Als cadeau voor zijn 50e verjaardag presenteert Jo Didderen in april 2016 het album Happy Hour. Het speciaal voor deze gelegenheid bij elkaar gezochte Dreamteam (Equipe de Rêve, dus…) is een stevig groovend ‘high energy’ gezelschap, een mix van Oude Rotten (uit o.a. de Mo’Jones Big Band) en Jong Talent (het inmiddels internationaal vermaarde duo Twogether). Het repertoire bestaat uit Jo’s ‘happy instrumentals’: op de groove gerichte jazz, ergens tussen Blue Note-klassiekers en New Cool Collective.

En Route! (2019) is het 2e – deels live opgenomen – album van de Equipe. En ook nu weer bewijst dit stevig groovende gezelschap – bestaande uit maar liefst 8 topmusici uit de Euregio – dat jazz een feest voor oor en hart kan zijn. Met beide voeten stevig in de (Blue Note-) traditie, maar toch helemaal van nu!

Album nummer 3 (2020) is een eerbetoon aan de inmiddels 80-jarige Jazzlegende Herbie Hancock. Our Point Of View bevat vijf bewerkingen van composities van de meester zelf en één ode aan de schijnbaar eeuwig jonge pianovirtuoos van bandleider/contrabassist Jo Didderen. Stevig groovend en toegankelijk als altijd, maar ook de meer impressionistische kant van HH komt zeker aan bod.

Tijdens de corona-periode werkt de band stug door aan nieuw materiaal, en dat zal zeker ook te horen zijn tijdens de komende concerten van dit energieke gezelschap!


Informatie tickets

Tickets via de website van het Openluchttheater Thorn

Ticketprijs: €15,= per persoon

Handlige links

https://openluchttheaterthorn.nl/events/jo-didderen-lequipe-de-reve/

Jo Didderen & L’Equipe De Rêve
Openluchttheater Thorn

Hofstraat 12
6017 AK Thorn, Gemeente Maasgouw

T: 06-2051 0625
E: info@openluchttheaterthorn.nl
W: https://www.openluchttheaterthorn.nl