Terug naar theater overzicht

Jazz in the Park #3 – Guitar Vibes – Jerome Hol, The Legends e.a.

Michael Varekamp, Wiboud Burkens & The Legends, Jerôme Hol, Tabass-co

Data
01 september 2023 / 18:00 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Zuiderparktheater

Guitar Vibes in het park! Er is de laatste halve eeuw geen instrument zo dominant geweest als de gitaar. In alle vormen. Elektrisch en akoestisch. In blues-, jazz- en rootsmuziek. Aan de hand van stersolist Jerome Hol aka de beste gitarist van de Benelux brengen we deze avond een ode aan de backbone van de muziek. De mooiste muziek van onze tijd. Met de Haagse muziekiconen Michael Varekamp & Wiboud Burkens alias The Legends, belooft het op vrijdag 1 september een zinderende avond in openluchttheater Zuiderpark te worden.

Over JAZZ IN THE PARK
Vanwege het grote succes van vorig seizoen, zijn er nu vier zwoele zomeravonden gepland. Een avond waar de vonken vanaf vliegen! Meesterlijke musici worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Samen met aanstormende professionele muzikanten, DJ collectief Tabass-Co, foodtrucks en meer wordt het Zuiderparktheater omgetoverd tot een inspirerend festivalterrein. Waan je een avond op legendarische plekken als Woodstock of The Isle of Wight


Michael Varekamp, Wiboud Burkens & The Legends
Trompettist Michael Varekamp tourde uitgebreid door Europa met Miles’ saxofonist Sonny Fortune en vormt samen met toetsenist Wiboud Burkens The Legends. Sinds 2013 maken en produceren ze muzikale theatervoorstellingen in het genre Soul & Jazz. Daarbij is het uitgangspunt de populaire namen en smaakmakers van deze genres in het zonnetje te zetten en the life & times te gebruiken als leidraad voor swingende en inspirerende voorstellingen.

Jerôme Hol

De laatste jaren heeft Jerôme Hol zich in sneltreinvaart ontwikkeld tot één van de meest eigenzinnige gitaristen van zijn generatie. Jerôme is de vaste gitarist in de Hans Dulfer band en deelde ook het podium met o.a. Billy Cobham, Dr. Lonnie Smith, Michiel Borstlap, Dick de Graaf’s Cry Baby, Teus Nobel’s Liquid Music en Legacy Quintet. Het nieuwe album ‘Sneak Peek’ is een grote stap vooruit in de ontwikkeling van zijn eigen geluid. Stevig gitaarvuurwerk waarin hij heavy metal sound weet te combineren met de warmte van de blues en de harmonische subtiliteit van jazz. Samen met bassist Glenn Gaddum Jr. (Anouk, Frank McComb) en drummer Erik Kooger (Michiel Borstlap, Gino Vannelli) levert hij een cd af vol heavy gitaar fusion, rock en blues.

Tabass-co
Tabass-co is een eclectisch DJ-collectief dat oud en nieuw vinyl draait op elke gelegenheid of locatie die je maar kunt bedenken. Door de jaren heen hebben ze op een grote verscheidenheid aan feesten en festivals gespeeld, zowel nationaal als internationaal. Tabass-co bestaat uit 3 DJ’s die elk een uniek geluid toevoegen, variërend van Afro, Funk, Latin, Brazil tot Nu Disco en Club sounds. Met een live muzikant zorgt het collectief voor een geweldige sfeer en een uniek geluid!

Dit evenement is onderdeel van de serie Jazz in the Park. Kijk voor alle data op zuiderparktheater.nl/jazz. Jazz in the Park wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds en Gemeente Den Haag.


Informatie tickets

Jazz in the Park #3 vindt plaats op 1 september in Openluchttheater Zuiderpark in Den Haag. Kaarten zijn verkrijgbaar via Openluchttheater Zuiderpark en kosten €16 per stuk, exclusief servicekosten.

Jazz in the Park #3 – Guitar Vibes – Jerome Hol, The Legends e.a.
Zuiderparktheater

Henriëttte Roland Holstweg 100
2533 ST Den Haag

T: 085-2014955
E: info@zuiderparktheater.nl
W: https://www.zuiderparktheater.nl