Terug naar theater overzicht

Jan Willem Rozenboom

Jan Willem Rozenboom

Data
16 augustus 2020 / 20:30 uur
Website
Genre
Concert

JAN WILLEM ROZENBOOM: FRANZ SCHUBERT THEATERCOLLEGE
DEZE VOORSTELLING IS VERPLAATST

Oorspronkelijke datum: zondag 7 juni 2020
Nieuwe datum: zondag 16 augustus 2020
Aanvangstijd: 20:30 uur

Gekochte kaarten blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum, hiervoor hoef je verder niets te doen.

Wij hebben alle kaartkopers inmiddels per mail geïnformeerd. Heb je deze mail niet ontvangen? Laat het ons weten via: info@caprera.nu.

MEESTERPIANIST
Na zijn succesvolle tournee met Bachs beroemde Goldbergvariaties in 2016 en 2017 brengt meesterpianist Jan-Willem Rozenboom nu de werken van Franz Schubert naar het grote publiek.

Rozenboom is vooral vermaard als vaste pianist, componist en producer van Guus Meeuwis. Minder bekend was, tot voor kort, zijn klassieke achtergrond. Met de Goldbergvariaties, een ongekende meesterproef voor klassieke piano, vestigde Rozenboom voorgoed zijn klassieke reputatie, op televisie en in de concertzalen. Dat komt niet alleen door zijn virtuoze spel, maar zeker ook door de meeslepende en persoonlijke wijze waarop hij over de muziek vertelt. Nu is het de beurt aan de veelzijdige werken van Schubert.

Rozenbooms Theatercolleges zijn een lust om mee te maken. De muziek van Schubert, die wordt beschouwd als de eerste romantische componist, leent zich uitstekend voor deze aanpak. Het bewogen leven van deze Oostenrijkse componist, die in 1828 totaal berooid op 31-jarige leeftijd overleed, wikkelt zich als een rode draad door diens composities en door Rozenbooms voorstelling.

Schuberts oeuvre was, zeker gezien zijn leeftijd, imposant. Bijna duizend van zijn werken zijn geteld, waaronder honderden liederen en dansen, ouvertures, strijkkwartetten, symfonieën en koorwerken.

Rozenboom speelt, en vertelt over, Schuberts composities die hem het meest beroeren. En waar hij, zelfs na jaren van spelen, zichzelf soms nu pas rijp voor acht. Het publiek kan luisteren naar de ingetogen Impromptus en de vermaarde Deutsche Tänze. Maar ook naar Schuberts voor piano bewerkte romantische liederen en diens extraverte Wanderer-Fantasie.

Rozenboom verhaalt tussendoor over oorsprong en invloed van Schuberts werken, over de worsteling met de erkenning die tijdens zijn leven goeddeels uitbleef. En over de faam die hem, zoals menig groot kunstenaar, pas na zijn dood ten deel zou vallen. Als een pop-idool uit de vroege negentiende eeuw. Zelfs wie nog niet van Schubert hield, sluit hem straks voor altijd in het hart.

ONDER DE KAP
Deze voorstelling vindt plaats ‘onder de kap’ van Caprera. Dat wil zeggen: kleinschalig en intiem, met stoelen op het podium. Zo kun je het goed zien en horen en zit je gegarandeerd droog.


Informatie tickets

LAATSTE KAARTEN
Prijs
€25,00
Incl. servicekosten
Datum
Zondag 16 Augustus 2020
Aanvang
20:30
Deur open
19:30
Deel op
Facebook Twitter

Jan Willem Rozenboom