Terug naar theater overzicht

Jan Vayne en Jan Wolfskamp

Jan Vayne

Data
26 juni 2022 / 15:00 uur
Website
Genre
Muziektheater
Theater
Het Bostheater Gramsbergen

Wie kent hem niet? Jan Vayne, de virtuoze pianist met zijn lange wapperende haren. We zijn erg blij deze befaamde musicus te hebben gestrikt voor een optreden in Het Bostheater. En hij komt zondag 26 juni niet alleen. Samen drummer Jan Wolfkamp geeft hij een bijzonder concert waarvan de bezoekers nog lang na zullen genieten.

De Zwolse pianist Jan Vayne behoeft geen verdere introductie. Hij staat al jaren bekend om zijn fabelachtige improvisaties. Of het nu om een klassiek repertoire gaat of om populaire hedendaagse muziek, hij weet als geen ander de muziek op een bijzondere manier te verweven. Het is een belevenis om naar zijn virtuoze pianospel te kijken, maar bovenal te luisteren. Jan Vayne houdt niet van structuur. ,,Het hoort misschien bij mijn karakter, maar ook als ik piano speel, ben ik erg impulsief. Toen ik als vierjarig jongetje op pianoles ging, wilde ik geen vaststaande wijsjes leren, maar gewoon vrij spelen.”

Drummer / percussionist / loopist Jan Wolfkamp uit Dalfsen is een geluidsgevoelmens. En dat zie je ook terug aan zijn setup. Een combi van een drumset met (hand)percussie, gekke, bijzondere geluiden en natuurlijk de elektronische drums en loops. Hij noemt het zelf zijn “drumkitchen”. De Dalfsenaar speelde met Robert Long, Freek de Jonge en Ernest Beuving, maar is ook bekend van zijn optredens met Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk.


Informatie tickets
Handlige links
Jan Vayne en Jan Wolfskamp
Het Bostheater Gramsbergen

Hoge Holt 17
7783 BH Gramsbergen / Hardenberg

T: 0614710484
E: stichtingprogram@gmail.com
W: https://www.gramsbergen.nl/evenementen