Terug naar theater overzicht

Het meisje met de zwavelstokjes

Ulftse Nachtegalen

Data
27 november 2021 / 19:30 uur
28 november 2021 / 14:30 uur
Website
Genre
Familievoorstelling
Theater
Openluchttheater Engbergen
Precies 175 jaar geleden schreef Hans Christiaan Andersen het verhaal van het Meisje met de Zwavelstokjes. Minder een sprookje dan een sociaal bewogen vertelling in de stijl van Charles Dickens. Het is een van die verhalen die elk jaar in de Kersttijd weer de aandacht van de mensen vragen.
Het is uiteraard een muzikale voorstelling en de Ulftse Nachtegalen verpakken het verhaal dan ook in eigentijdse, sfeervolle liederen van de Vlaamse componist Jan Coeck. Deze nummers zijn bewerkt door Ben Simmes, dirigent van de Ulftse Nachtegalen. En dat betekent in het geval van Ben dat hij ze opwaardeert van 2- naar 5-stemmige muziek. Want de Ulftse Nachtegalen is wel het beste koor van Gelderland! Adel verplicht. Een klein muzikaal ensemble begeleidt niet alleen het koor, maar ook de verteller en de acteurs die het verhaal voor de ogen van het publiek tot leven brengen. De regie is in handen van Theo Soontiëns.
De voorstelling is er een voor het hele gezin. Het openluchttheater zal er speciaal voor worden aangekleed en aangelicht in de sfeer die zo kenmerkend is voor de tijd van het jaar. Niet voor niks is hij gepland in het eerste weekend van de Advent; het is een prachtige inleiding tot de Kerst- en Nieuwjaarstijd. De tijd waarop we weer aan wonderen durven geloven.
*Zaterdag 27 en zondag 28 november 2021
*Deuren open: Zaterdag 18.30 uur, Zondag 13.30 uur
*Aanvang: Zaterdag 19.30 uur, Zondag 14.30 uur

Informatie tickets

*Voorverkoop: https://events.flextickets.nl/event/meisjemetdezwavelstokjes
Volwassenen € 10,00 (exclusief € 1,50 boekingskosten)
Kinderen tot 12 jaar € 5,00 (exclusief € 1,50 boekingskosten)

Het meisje met de zwavelstokjes
Openluchttheater Engbergen