Terug naar theater overzicht

Glenn Hughes – Celebrating the 50th anniversary of Burn

Glenn Hughes

Data
17 mei 2024 / 20:30 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Openluchttheater Valkenburg

Glenn Hughes, de legendarische voormalige bassist en zanger van DEEP PURPLE, met de veelzeggende bijnaam “Voice Of Rock”, komt voor een exclusieve Nederlandse show naar Openluchttheater Valkenburg. Glenn viert hiermee de vijftigste verjaardag van het legendarische rockalbum “Burn” van DEEP PURPLE. Naast deze legendarische plaat speelt Glenn Hughes ook een aantal andere classics uit zijn periode in DEEP PURPLE.

“Burn” is het achtste studioalbum van de Engelse rockband DEEP PURPLE, geschreven en opgenomen in 1973 en uitgebracht in februari 1974. Het album was het eerste met de toen nog onbekende David Coverdale op zang en Glenn Hughes, van TRAPEZE, op bas en zang. “Burn” werd geschreven in de kerker van Clearwell Castle in Gloucestershire en opgenomen in Montreux, Zwitserland, met de Rolling Stones Mobile Studio. Met de toevoeging van Coverdale en Hughes bevatte het hardrockgeluid van DEEP PURPLE elementen van soul en funk, die veel prominenter zouden worden op het vervolgalbum “Stormbringer”.

Het fenomenale titelnummer “Burn” begon op volle toeren en daagde de baanbrekende “Highway Star” uit voor de eer van beste opener van welk DEEP PURPLE-album dan ook, terwijl het altijd indrukwekkende drumwerk van Ian Paice werd getoond. De fantastische, langzaam kokende blues van de van “Mistreated” kwalificeert het voor de hoogste regionen van de harde rock en geldt daarom als een essentieel item in de discografie van elke zichzelf respecterende muziekfan. De remixversie van “Burn” uit 2004 werd later gebruikt in “Guitar Hero: Warriors Of Rock”.

Glenn Hughes werd in de vroege jaren 70 bekend met de bands Trapeze en Deep Purple. Toen hij Deep Purple verliet maakte Hughes een soloplaat, Play me out, met daarop een mengeling van funk, jazz, soul en popmuziek. Vervolgens werkte hij oa met grootheden als Gary Moore, The KLF, Black Sabbath en Tony Iommi, Pat Thrall, John Norum, Joe Satriani en richtte hij Black Country Communion op, een supergroep met Jason Bonham, Joe Bonamassa en Derek Sherinian. Momenteel werkt hij met deze laatste band aan een nieuw album dat in 2024 moet verschijnen. Maar eerst viert Glenn Hughes en zijn band het legendarische Deep Purple album Burn op de flanken van de Valkenburgse Cauberg in ’s lands oudste openluchttheater.

Support Glenn Hughes: King Herd
De alternatieve rockband King Herd werd in 2021 opgericht uit leden van de bands Northstar, Alaska en Raven Vandelle. Denk aan zware riffs, geweldige melodieën, een pittige ritmesectie en een zanger met een geweldige stem.


Informatie tickets

€ 36,-

Glenn Hughes – Celebrating the 50th anniversary of Burn
Openluchttheater Valkenburg

Plenkertstraat 51a
6301 GL Valkenburg

T: 043-601 5044
E: info@openluchttheater-valkenburg.nl
W: https://www.oltvb.nl