Terug naar theater overzicht

Frank van Essen & Wild Goose: eerbetoon aan IONA

Frank van Essen & Wild Goose

Data
04 augustus 2024 / 15:00 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Het Bostheater Gramsbergen

De muziek van de legendarische Engels/Keltische band Iona herleeft op een bijzondere plek: het eeuwenoude Gramsberger Bosje. In het openluchttheater treedt zondag 4 augustus Frank van Essen op met de band WILD GOOSE.  Die  is in het leven geroepen als eerbetoon aan Iona.

Als drummer maakte Frank van Essen ruim 20 jaar deel uit van die Engelse band. Die werd opgericht in 1989 en dankt de naam aan het gelijknamige eiland voor de kust van Engeland. De muziek en teksten van Iona zijn geïnspireerd op dit eiland en op het christelijk geloof.

Frank heeft voor deze gelegenheid geweldige muzikanten om zich heen verzameld om de muziek van Iona levend te houden en te delen met een nieuw publiek. Naast Frank van Essen (drums, viool, zang) bestaat WILD GOOSE uit Jan Peter Beijersbergen (gitaar), Luca Genta (bas, cello, whistles), Thieme Schipper (sax, whistles) en Marlou van Essen (zang).

In Het Bostheater spelen ze klassiekers zoals Flight of the Wild Goose, Today, Chi-Rho en Treasure, maar ook eigen repertoire gebaseerd op de krachtige Keltische folk/rock die zo kenmerkend is voor de sound van Iona. Het concert van WILD GOOSE in Gramsbergen gaat vooraf aan het optreden tijdens festival Graceland, van 15 tot en met 18 augustus in Zeewolde.

 

Frank van Essen

Frank van Essen speelde destijds als drummer/zanger in Iona en is tegenwoordig een grootheid in de internationale muziekwereld met name vanwege zijn arrangementen en vioolpartijen. Hij werkt samen met deejay en wereldster Martin Garrix, maakt muziek voor The Passion, maar ook voor Nick & Simon, Whitin Temptation, Krezip en Edwin Evers.

Daarnaast is hij muzikant/bandleider in het televisieprogramma Petrus In Het Land.

 


Informatie tickets

Informatie tickets

  • Kaartverkoop in Gramsbergen: DA Drogisterij,  De Oostermaat 60k
  • .
Frank van Essen & Wild Goose: eerbetoon aan IONA
Het Bostheater Gramsbergen

Hoge Holt 17
7783 BH Gramsbergen / Hardenberg

T: 0614710484
E: stichtingprogram@gmail.com
W: https://www.gramsbergen.nl/evenementen