Terug naar theater overzicht

Fractie van een seconde – Reality-toneel

Michael Ghysels & Stef Vanlee

Data
22 juni 2024 / 20:00 uur
Website
Genre
Toneelvoorstelling
Theater
Openluchttheater Valkenburg

Bijna uit het leven gerukt. Het scheelde maar weinig of Michael Ghysels had het zware verkeersongeluk in 2017 niet overleefd. Nu is hij verlamd. Stef Vanlee is theatermaker en werkt als verpleegkundige op de ambulance. Samen maken ze de theatervoorstelling ‘Fractie van een seconde’. Een aangrijpende voorstelling over hun eigen ervaringen. Rauw, emotioneel, meeslepend en confronterend. Hoe ga je om met iemand in een rolstoel en hoe haal je een hoofd uit een helm.

Met hun pakkende, persoonlijke theatervoorstelling drukken de ervaringsdeskundigen Michael Ghysels en Stef Vanlee ons met de neus op de feiten. Een fractie van een seconde. Meer is er niet nodig om je leven of dat van iemand anders overhoop te gooien. Eén zucht en het kan voorbij zijn. Of net niet. Dat weten we allemaal, maar we doen niet altijd wat we weten.

Met veel vaart en een combinatie van spel, muziek en humor nemen zij de toeschouwers mee in hun eigen verhaal en houden zij ons soms een spiegel voor. Uit het leven gegrepen.

‘Fractie van een seconde’ is een succesvolle Belgische theaterproductie. De voorstelling in het Openluchttheater in Valkenburg wordt gratis aangeboden ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van het HersenStrijd fonds. Dit fonds is opgericht door wetenschappers van het Maastricht Universitair Medisch Centrum om onderzoek te bevorderen en hersenletsel te helpen voorkomen. Het HersenStrijd fonds is onderdeel van het Universiteitsfonds Limburg.


Informatie tickets

Gratis! Wel even een ticket bestellen via de link op de site.

Fractie van een seconde – Reality-toneel
Openluchttheater Valkenburg

Plenkertstraat 51a
6301 GL Valkenburg

T: 043-601 5044
E: info@openluchttheater-valkenburg.nl
W: https://www.oltvb.nl