Terug naar theater overzicht

Ernst Jansz – Dylan Volgens Dylan

Ernst Jansz

Data
22 september 2023 / 19:00 uur
22 september 2023 / 21:00 uur
Website
Genre
Overig
Theater
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

In de muziekliteratuur wordt Bob Dylan vaak afgeschilderd als sfinx: een geheimzinnige figuur, een moeilijk te doorgronden wezen. En dat is niet zo verwonderlijk. Zijn houding tegenover zijn omgeving, fans, media wordt natuurlijk voor een groot deel bepaald door zijn status als popster. Wie zou er niet bezwijken onder de constante druk van een idoliserende massa? En hoe gaat men daar mee om? Dylan lijkt nooit te doen wat zijn fans van hem verwachten. Wat voor een man is hij?

Ernst Jansz: ‘toen ik in 2010 tien liederen van Dylan vertaalde ging ik in de eerste plaats op zoek naar hun reden van bestaan. Waarom en onder welke omstandigheden waren ze geschreven? Kon en moest ik in de huid van Dylan kruipen om ze op een behoorlijke manier te kunnen vertalen, zodat hun ziel behouden bleef? Maar wie was die Dylan dan? Suzie Rotolo, zijn eerste grote liefde, zei het: ‘Wie Dylan wil leren kennen moet naar zijn liedjes luisteren.’ Ernst Jansz deed het grondig en vertelt erover.

Deze voorstelling vindt plaats ‘Onder de Kap’ van Caprera. Kleinschalig op het podium, met een beperkt aantal stoelen. Zo zit je gegarandeerd droog en dichtbij de artiesten, voor een extra bijzondere, intieme ervaring.

Ernst Jansz – Dylan Volgens Dylan
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal

T: 023-525 0050
E: info@caprera.nu
W: https://caprera.nu