Terug naar theater overzicht

Een avond met Ruth Jacott, Anita Meijer & Lee Towers

Ruth Jacott, Anita Meijer & Lee Towers

Data
11 september 2020 / 20:30 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Openluchttheater Ede

Een avond met 3 geweldige artiesten die hun sporen wel verdiend hebben in de muziek. Ruth Jacott, Anita Meijer en Lee Towers worden begeleid door de band van Marcel Fisser, dé band van De Beste Zangers.

Anita Meyer staat al meer dan 30 jaar aan de top als zangeres in Nederland. In 1976 brak zij landelijk door met Hans Vermeulen’s The Alternative Way en daarna volgde een glansrijke muziekcarrière met vele hits en hoogtepunten. Met name het mega succes van Why tell me why (1981) en de concerten met Lee Towers in een uitverkocht Ahoy’ klinken nog volop na in onze oren en harten.

Gedurende 13 dagen was zij een van de sterren was tijdens Musicals in Ahoy’ 2006 naast o.a. de Amerikaanse superster Vanessa Williams. Najaar 2006 voegt zij weer een nieuw hoofdstuk aan haar carriere toe als zij de rol speelt van de oude wijze kat Grizabella in de Joop van den Ende productie CATS.
In 2017 doet Anita Meyer voor de tweede keer mee aan het populaire AVROTROS Tv-programma Beste Zangers (voorheen De Beste Zangers van Nederland). De nog steeds razend populaire zangeres, die in 2011 het derde seizoen van het programma won, neemt het op tegen onder anderen Brace en Dennie Christian. Ook Maan, Tommie Christiaan, Tania Kross en Kenny B doen dit jaar mee aan Beste Zangers.

Lee Towers, Kent u die show van Willem Duys nog? In het programma ‘Voor de vuist weg’ gaf Willem Duys regelmatig talentvolle zangers de kans om hun zangkwaliteiten ten gehore te brengen. Zo was het in 1975 de eer aan Lee Towers. Die toen nog werd aangekondigd als Leen Huijzer, de zingende kraanmachinist. Met de positieve ervaringen van Rotterdam en Amsterdam in zijn rugzak besluit Lee Towers een nieuwe uitdaging aan te gaan. ‘Lee Towers in Concert’. Een theatertour langs 30 theaters in Nederland en België. Door de samenwerking met een orkest, achtergrond zangers en balletdansers wordt het een spetterende en zeer indrukwekkende show. De optredens leveren hem diverse prijzen op. Het sterkt de gedachte om het jaar erop met de show ‘An evening with Lee Towers’ het land door te trekken.

Had Lee Towers hiermee zijn top bereikt? Nee, is het overduidelijke antwoord. Het kon nog groter, mooier en beter. Door het orkest uit te breiden tot 70 man en de absolute top op het gebied van licht en geluid te contracteren, wist Lee Towers boven zichzelf uit te stijgen. ‘Gala of the year’ was als evenement zo succesvol dat Lee Towers besloot jaarlijks naar Ahoy terug te keren met een fenomenaal Gala of the year.

Ruth Jacott werd geboren in Suriname en verhuisde op negenjarige leeftijd met haar familie naar Nederland, alwaar ze op zeventienjarige leeftijd meedeed aan een talentenjacht, waar ze veel aanbiedingen aan overhield. Ze stopte met haar studie aan het Hilversumse conservatorium en begon haar loopbaan bij The Vips en orkesten als The Skymasters, het VARA-dansorkest en het Metropole Orkest.

In 1986 won Jacott met het Nederlandse VARA-team (waarin ook Lisa Boray en Marielle Tromp zaten) de Knokke Cup in België. Na dit succes kreeg ze veel werk in de musicalwereld. Ze kreeg belangrijke rollen in de Nederlandse producties Cats en A Night At The Cotton Club. Met de Duitstalige versies van deze producties speelde ze ook in Duitsland en Zwitserland. In 1989 ontving Jacott de Zilveren Harp. Een jaar later zong ze met Hans Vermeulen het duet Tegyo Makandra, ter herdenking van de vliegtuigramp in Paramaribo. Het duet werd nogmaals uitgebracht na de Bijlmerramp in 1992 en werd toen een hit. Eerder dat jaar was ze te zien in het achtergrondkoor van Humphrey Campbells Wijs me de weg tijdens het Eurovisiesongfestival 1992.


Informatie tickets

20.30 uur: Begeleidingsband Beste Zangers
21.15 uur: Ruth Jacott
21.45 uur: Anita Meijer
22.20 uur: Anita & Lee
22.30 uur: Lee Towers

Een avond met Ruth Jacott, Anita Meijer & Lee Towers
Openluchttheater Ede