Terug naar theater overzicht

Dutch String Collective

Data
26 juni 2022 / 16:00 uur
Website
Genre
Muziektheater
Theater
Openluchttheater De Goffert

Mozart en Beethoven door Het Dutch String Collective

Beleef klassieke muziek in de buitenlucht deze zomer!

Het Dutch String Collective biedt u een zomers concert met beroemde werken van Mozart en Beethoven.

Mozart’s muziek brengt oneindig plezier. Het ervaren van de volmaaktheid ervan, de diepgang en de levenslust, het is een buitengewone ervaring. Wolfgang Amadeus Mozart én Ludwig van Beethoven samen op een avond, meer kun je niet wensen. Beethovens muziek laat je sidderen en verlangen, laat je regenbuien en donder horen. In alles herken je zijn wonderlijke en opwindende persoonlijkheid.

Deze prachtige muziek wordt gespeeld door 6 strijkers van het Dutch String Collective. Verder in dit concert hoort u muziek van Borodin, Gluck en eigen werk geschreven door leden van het ensemble zelf.

Marieke de Bruijn (violiste en leider van het ensemble) zal tijdens het concert toelichting geven over de gespeelde muziek. Zo wordt het publiek deelgenoot van het avontuur dat het spelen van deze prachtige klassieke werken is.

Over het programma:
Toen het Sinfonia Concertante voor viool, altviool en orkest een paar jaar na Mozarts dood werd uitgegeven, was het meteen mateloos populair. Omdat er niet altijd een orkest voor handen was om het te spelen is er in die tijd een bewerking gemaakt voor 6 strijkers! Het leuke van deze bewerking is dat de solopartijen van de viool en de altviool helemaal verweven zijn met de andere stemmen, en dus ook door alle spelers gespeeld worden. Om dezelfde reden is er een prachtige bewerking gemaakt van de symfonie nr 6 van Ludwig van Beethoven voor strijksextet. Deze symfonie is bekend om Beethovens beschrijvingen van de natuur en het landelijke leven en wordt daarom ook wel de Pastorale genoemd.


Informatie tickets

Prijs € 19,90 (early bird) € 29,90

Handlige links

https://www.oltgoffert.nl/programma#190520221930

Dutch String Collective
Openluchttheater De Goffert

Steinweglaan 2
6532 AE Nijmegen

T: 024-355 4243
E: info@oltgoffert.nl
W: https://www.oltgoffert.nl