Terug naar theater overzicht

DITO en de perikelen rond een zijspan

Toneelvereniging DITO

Data
13 augustus 2022 / 20:30 uur
Website
Genre
Toneelvoorstelling
Theater
Het Bostheater Gramsbergen

Toneelvereniging DITO (Door Inspanning Tot Ontspanning) uit Balkbrug speelt zaterdag 13 augustus een blijspel in dialect. In deze plattelandskomedie draait het om Geert Snieders en zijn zijspan.

DITO is in 1979 opgericht door een aantal leden van de plaatselijke zangvereniging. De toneelvereniging speelt ’s winters voor andere verenigingen en drie keer in eigen plaats. ’s Zomers speelt DITO altijd in het mooie openluchttheater in Balkbrug. Maar de club komt dit jaar ook naar Het Bostheater in Gramsbergen met het blijspel Opa’s Ziedspan. Het is oorspronkelijk geschreven door Bernd Gombold en vertaald door Ben ten Velde.

Volgens de bar zuunige Martha is heur schoonva Geert Snieders ‘n verkwistende en luie kerel, umdat hij plezier hef an zijn mobiele tillefoon, zien laptop en zien motor. Hij wil niet met warken op de boerderij. Maor de slimme opa hef genog fantastische ideeën en zo is ter geregeld “vuurwark“ op de boerderij van de familie Snieders.

Opa Geert hef de motor met ziedspan allent maor kocht, umdat hij met oma Lena naor Itaolië wil reizen; naor de plek waor zij ok op huwelijksreis waren. Met zien laptop en mobiele tillefoon hef hij contact met zien kleindochter Mieke. Oma Lena is al ‘n beetie vergeetachtig en maokt verzekerings-adviseur en stofzoegerverkoper Ben Grooten, stapelgek. Opa Geert betrapt ’n inbreker, maor wordt neer slagen en komp in ’t ziekenhuus terechte. Teminnen dat denkt ieder en iene. De aole is springlevend en daor kommen veural zien gierige schoondochter en zien zeune Jans, ’n echte knieperd, achter.


Informatie tickets
Handlige links
DITO en de perikelen rond een zijspan
Het Bostheater Gramsbergen

Hoge Holt 17
7783 BH Gramsbergen / Hardenberg

T: 0614710484
E: stichtingprogram@gmail.com
W: https://www.gramsbergen.nl/evenementen