Terug naar theater overzicht

de Rattenvanger van Hamelen

Toneelvereniging de Speledonckers

Data
20 mei 2023 / 19:00 uur
21 mei 2023 / 14:30 uur
28 mei 2023 / 14:30 uur
29 mei 2023 / 14:30 uur
03 juni 2023 / 19:00 uur
04 april 2023 / 14:30 uur
Website
Genre
Toneelvoorstelling
Theater
Natuurtheater De Donck

Heb jij al gehoord van het stadje Hamelen?

Als ík burgemeester was, zou ik iedereen vertellen over dit stadje. Maar, ik ben de burgemeester niet. En de echte burgemeester van Hamelen? Die doet haar werk niet. Zij slaapt liever, zelfs aan haar bureau!

De burgers worden er chagrijnig van, ze werken hard om hun stadje piekfijn op orde te houden. Hamelen ziet er mooi uit, maar gezellig is het allang niet meer.

Zolang de burgemeester niet werkt, wordt vuilnis niet opgehaald en worden putjes niet geschept. Zo ontstaat er dus een stinkend troepje in Hamelen! En dat is voor niemand leuk. Behalve… voor de ratten. Het vuilnis dat iedere dag op straat wordt gezet, is voor hen een heerlijk verrassingsmenu. Daarom hebben de ratten besloten om in Hamelen te blijven. Ondertussen slaapt de burgemeester maar door en raken de inwoners ten einde raad. Als er een vreemdeling op bezoek komt, krijgen de burgers weer wat hoop. Zou zíj misschien toch nog een oplossing hebben?

Kom naar Hamelen en ontdek het antwoord op die vraag. In de familievoorstelling ‘De Rattenvanger van Hamelen’ leer je de inwoners van het stadje kennen en is het lachen geblazen als de burgemeester weer eens in slaap tuimelt. Met rammelende rattenbuikjes, kinderen die weten hoe je voor gezelligheid zorgt, een wel heel bijzondere rattenvanger en met jou in het publiek, maken we er een groot feest van. Zien we je in Hamelen?

de Rattenvanger van Hamelen
Natuurtheater De Donck