Terug naar theater overzicht

De Middag van het Brabantse lied

Lya de Haas / Vrienden van Tjeu

Data
02 juli 2023 / 14:00 uur
Website
Genre
Muziektheater
Theater
Openluchttheater Mariahout

Stichting Brabants Dialectenfestival organiseert om het jaar in Openluchttheater Mariahout de middag van het Brabantse Lied met dit jaar:
Lya de Haas

Lya de Haas is sinds 1982 bezig met haar grote hobby: zingen en gitaarspelen. Sinds 1993 heeft ze diverse cd’s uitgebracht, waaronder: “Blèf nog efkes” en “Stille Taal”. In 2001 was Lya de winnares van de ‘Ad de Laatprijs’. Bij Omroep Brabant verzorgde ze lange tijd op zondagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur het programma ‘Op z’n Brabants’. Lya de Haas zingt in het Brabants dialect.
Vrienden van Tjeu

De Vrienden van Tjeu” is een nieuwetijds Brabantstalige muziekgroep. Het brengt een aanstekelijke verzameling eigen liedjes met stijlen van over de wereld gebracht met gevoel voor theater en sfeer. Hun nummer “Brabants Gevül” is door Omroep Brabant gebruikt als naamgever en tune voor een gelijknamig programma. De Vrienden van Tjeu bestaat uit Toon van Mierlo (zang, gitaar) en Wouter van Aaken (contrabas, gitaar) met soms een gastmuzikant. De muzikanten speelden eerder op festivals en podia als Lowlands, Oerol, Paaspop en vele cafés in Brabant. Op het festival spelen ze vooral akoestisch maar daarnaast werken ze op dit moment aan de projecten Brabodiscosjo en een verzameling liedjes over de verdwenen Brabantse spoorwegen. Dus: gift uw léve nog een bietje sjeu, wor allemaol unne Vriend van Tjeu…


Informatie tickets
De Middag van het Brabantse lied
Openluchttheater Mariahout

Mariastraat 27a
5738 AH Mariahout

E: info@oltm.nl
W: https://www.oltm.nl