Terug naar theater overzicht

Circumstances – EXIT (6+) (ism Kinderopvang 2Samen)

Circumstances

Data
22 augustus 2024 / 14:00 uur
Website
Genre
Familievoorstelling
Theater
Zuiderparktheater

Geen iedereen zonder mij, geen ik zonder de ander. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen vier mensen in en door de ruimte. Ze jagen elkaar op, lopen, botsen, klimmen, dragen en balanceren. Ze komen en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En beweeg je je alleen of als groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico…

‘EXIT’ is een spannende, zeer indrukwekkende en fysieke circus- en dansvoorstelling. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Ook hier is de thematiek van toepassing: vier individuele disciplines in één collectieve taal.

Deze alom geprezen en bejubelde voorstelling aankomende zomer te zien in het Zuiderparktheater!

*Het mooie aan ‘EXIT’ is dat choreograaf-regisseur Piet Van Dycke en zijn performers knap weten te doseren en te timen. Het tempo blijft hoog, het ritme blijft strak, doordat ze geen bewegingspatronen uitmelken, maar er net frisse variaties in aanbrengen, en dat met geinige flair en flegmatiek. Menig kind hoor ik na de voorstelling zeggen: ‘Dat wil ik later ook kunnen.’ (Tuur Devens – Theaterkrant, badge ‘Bejubeld’ + winnaar kinderjuryprijs Krokusfestival 2023) *

Leeftijdsindicatie: 6+
Tijdsindicatie: 40 minuten
Language No Problem


Informatie tickets

Voor deze voorstelling is een kaartje kopen noodzakelijk. Kinderen moeten onder begeleiding zijn van (groot)ouder/begeleider. Groepen 10+ zoals BSO’s contact via info@zuiderparktheater.nl.

VAKANTIEPAS: 2 euro korting per kaartje. Vakantiepaspoort(boekje) per kind laten zien/stempelen aan poort is verplicht. Ouder/begeleider normaal ticket bestellen.

OOIEVAARSPAS: Gebruik tickettype Ooievaarspas per kind/ouder/begeleider. Pas laten zien aan poort is verplicht.

KINDEREN 4+ / OUDERS/BEGELEIDERS: Regulier tarief van toepassing

Mindervaliden/rolstoelen en begeleiders kunnen een tickettype ‘rolstoel’ kopen. Beperkte beschikbaarheid.

Circumstances – EXIT (6+) (ism Kinderopvang 2Samen)
Zuiderparktheater

Henriëttte Roland Holstweg 100
2533 ST Den Haag

T: 085-2014955
E: info@zuiderparktheater.nl
W: https://www.zuiderparktheater.nl