Terug naar theater overzicht

Cinema Caprera: Reinventing Elvis – The ’68 Comeback

Data
31 augustus 2023 / 20:00 uur
Website
Genre
Film
Theater
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

In 1968 veranderde de wereld. Elvis Presley, ooit de ‘King of Rock and Roll’, verloor zijn aantrekkingskracht. Zijn beruchte manager, Colonel Tom Parker, wilde de populariteit van Elvis herstellen: een kerstspecial op TV, vol met truien en de Kerstman. Om de special te regisseren, keurden Parker en Elvis allebei de keuze van zender NBC goed; de brutale, jonge, sociaal bewuste rebelse regisseur Steve Binder. Maar Binder had een compleet andere visie voor de Special, één die Elvis enthousiast omarmde – tot groot ongenoegen van Parker. Voor de eerste keer op camera vertelt Binder het ware verhaal van ‘Reinventing Elvis’ en de strijd die resulteerde in de ’68 Comeback Special.

In de documentaire komen muziekhistorici aan het woord en veel van de mensen die aanwezig waren bij het maken van dit onvergetelijke moment in de muziekgeschiedenis. Binder’s werk gaf Elvis’ imago een nieuwe impuls en maakte van hem weer een icoon, en vond tegelijkertijd nieuwe filmtechnieken uit bij het voorbereiden van de Special. Reinventing Elvis: The ’68 Comeback bevat ook optredens van hedendaagse artiesten als Darius Rucker, Drake Milligan en Maffio met een salsaversie van ‘Blue Suede Shoes’.

Tijdschema

Deuren open: 19:00 uur
Voorprogramma: 20:00 uur
Pauze: 20:30 uur
Start film: 21:00 uur
Einde film: 23:00 uur

Het voorprogramma wordt verzorgd door Cosmic Crooner.

Cosmic Crooner is Europa’s nieuwste en gewiekste ‘lounge lizard’. Via zijn zelfbenoemde ‘Doowop Space Pop’ ontdek je de muzieksmaken van de sixties en seventies, maar bovenal: iets compleet nieuws. Meta-teksten maken Cosmic Crooner een beschouwer van het leven. Zijn door filmmuziek geïnspireerde composities voeren je mee naar een andere wereld. Na het uitbrengen van maar liefst zes schitterende singles maakt de Crooner zich nu op voor de release van zijn eerste langspeler.

Deze avond wordt gepresenteerd in samenwerking met de Schuur en Patronaat.

Cinema Caprera: Reinventing Elvis – The ’68 Comeback
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal

T: 023-525 0050
E: info@caprera.nu
W: https://caprera.nu