Terug naar theater overzicht

Buitentheaterdag 4+

Data
03 september 2023 / 10:30 uur
03 september 2023 / 14:00 uur
Website
Genre
Familievoorstelling
Theater
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

BUITENTHEATERDAG

In ons jubileumweekend organiseren we in samenwerking met de Schuur een afwisselende buitentheaterdag voor jong en oud. Je bezoekt twee voorstellingen waarin acrobatiek de hoofdrol speelt. Voorafgaand en tussendoor kun je knutselen in Tetra Town onder begeleiding van Restvorm waarbij duurzaamheid en recycling een belangrijk thema vormt. Na afloop geeft Hirondelles een superleuke familiecursus acrobatiek. De Buitentheaterdag duurt drie uur en je kunt kiezen tussen de ochtend of middagvoorstelling.

Hirondelles: Crêpe de la Bète

Het is alweer even geleden dat het beroemde crêpes-restaurant van een vooraanstaande familie op zijn hoogtepunt was. De tijden zijn veranderd en vanuit financiële overwegingen hebben de nazaten het chique restaurant moeten verruilen voor een paar tafeltjes en een keuken in de open lucht. Het is zwoegen en zweten om het restaurant in stand te houden en er voor te zorgen dat de al lang overleden grondleggers van het restaurant zich niet omdraaien in hun graf.

Het is een circusverhaal over met veel zeer vermakelijke ontwikkelingen, goede acrobatiek, veel humor en emotie. Opbouwend naar een echte finale waarbij een verticale act aan een draaimolen voor de nodige ontlading zorgt. Meeleefmomenten voor alle leeftijden.

Hirondelles is een groep jonge, enthousiaste acrobaten die overal een uitdaging in zien en zich vooral toeleggen op het maken van voorstellingen met emotie. Of dit nu onmacht, ongrijpbaarheid, liefde of humor is: ze gaan ernaar op zoek.

Hendrick-Jan de Stuntman: Springtime

Een over-the-top romantische komedie in de traditie van de stomme film. Een man en een vrouw hangen aan roestige stalen veren. Daardoor zijn ze beperkt in hun bewegingen, maar binnen de beperking zijn de mogelijkheden onbeperkt.

In deze 20 minuten durende voorstelling stapelen de clichés zich op tot een tragikomisch liefdesverhaal. Van eerste ontmoeting tot ‘en ze leefden nog lang en gelukkig…’ Een spectaculaire beeldende voorstelling zonder tekst, voor publiek van alle leeftijden.

Hendrick-Jan de Stuntman is de naam van een Nederlandse theatergroep, die zich vooral in de zomer als straattheater en festivals presenteert. Ze maken voorstellingen over herkenbare thema’s uit het dagelijkse leven.

Tetra Town

Tetra-Town is een kleurrijk straat-atelier van gerecyclede melk-, vla- en vruchtensap-verpakkingen. Stoelen, krukjes, lampen, kussens en ook onze parasol is gemaakt van lege pakken. Restvorm maakt in TetraTown een ultieme combinatie van mode, theater en recycling. Een ouderwetse platenspeler speelt een zacht countrymuziekje op het TetraTerras. Tetra-Tinus is onze mascotte. Hij is ook onze robot die lege pakken verzamelt. De drankdozen zijn gemaakt van plastic, een laagje aluminium en voor het grootste gedeelte karton. Het is sterk en waterdicht. In Tetra-Town laten we zien wat er allemaal mogelijk is met een beetje fantasie en handigheid. En je kunt ook nog zelf aan de slag. Elke bezoeker van het Tetra-dorp kan van deze lege pakken z’n eigen unieke hoed of pet maken met onze ambachtelijk hoedenmakers. Het wordt een uniek hoofddeksel op maat dat een hele zomer meegaat.

Activiteiten

Tussen de voorstellingen door en na afloop zijn er twee meedoe/meespeel activiteiten.

  1. Tetra Town van Restvorm is een groot knutselfestijn voor jong en oud.
  2. Een familiecursus acrobatiek van Hirondelles.

Programma en tijden

Ochtend

10.30 Terrein open: Tetra Town is te bezoeken.
11.15 – 11.45 Hirondelles
11.45 – 12.15 Tetra Town
12.15 – 12.40 Hendrick-Jan de Stuntman
12.45 – 13.30 Tetra Town en Acrobatiekworkshop

Middag

14.00 Terrein open: Tetra Town is te bezoeken
14.45 – 15.15 Hirondelles
15.20 – 15.45 Tetra Town
15.45 – 16.10 Hendrick-Jan de Stuntman
16.15 – 17.00 Tetra Town en Acrobatiekworkshop

Buitentheaterdag 4+
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal

T: 023-525 0050
E: info@caprera.nu
W: https://caprera.nu