Blanks

Data
23 september 2023 / 15:30 uur
Website
Genre
Concert
Theater
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Energieke indie-pop met 80’s invloeden

Multi-instrumentalist, producer en cultureel ondernemer Simon de Wit alias Blanks. In zijn thuisstudio op het Groningse platteland heeft Blanks zijn ultieme muzikale speeltuin gecreëerd. Zijn aanstekelijke popliedjes zijn wereldwijd in pashokjes, restaurants en op de radio te horen. Zonder hulp van een groot label, maar alles op eigen kracht en de onvoorwaardelijke steun van zijn snel groeiende online fanbase. Met ruim 1,3 miljoen abonnees op YouTube, 271K volgers op Instagram en 300K volgers op TikTok is Blanks goed op weg naar de top van de muziekindustrie! In oktober 2021 bracht de multi-instrumentalist uit Groningen zijn internationaal goed ontvangen debuutalbum ‘Nothing Lasts Forever And That’s OK’ uit.

Bedroom producer

Simon de Wit startte op jonge leeftijd als vlogger en muziekproducer vanuit de slaapkamer van zijn ouderlijke huis. De muzikale whizzkid zorgt voor ‘overexcitement’ op je tijdlijn, door je speakers en op het podium. Blanks beleefde zijn doorbraak nadat hij ‘Better Now’ van Post Malone in een 80’s jasje stopte in zijn YouTube serie ‘Styleswap’ waarmee hij ruim 20 miljoen views behaalde. Met zijn andere YouTube series zoals de ‘One Hour Song Challenge’ en ‘Story Sessions’ bouwde hij een stevige online fanbase op. Dankzij zijn online presence op social media is Blanks één van de meest veelbelovende indiepop artiesten uit Nederland in de traditie van artiesten zoals Shawn Mendes, Conan Grey en Troy Sivan.Na een uitverkocht Paradiso en een festivalzomer met optredens op onder andere ESNS, Paaspop en Concert At Sea, gaat Blanks in oktober als ‘special guest’ van St. Lucia mee op tour door Noord Amerika.

Blanks weet eveneens de brug te slaan naar de traditionele media. Zo was hij als eerste te gast in het nieuwe Tv-programma POP22 en onlangs te zien bij Beste Zangers.

Blanks
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal

T: 023-525 0050
E: info@caprera.nu
W: https://caprera.nu