Terug naar theater overzicht

Bijzondere covers

Roger Selder en John Tana

Data
29 juni 2024 / 20:00 uur
Website
Genre
Muziektheater
Theater
Openluchttheater Thorn

Roger Selder (Roermond 1973) is al sinds jaar en dag een fervent liefhebber van Country/Americana, waarbij zijn muzikale helden zoals Elvis Presley, Johnny Cash, Waylon Jennings en Kris Kristofferson als een rode draad door zijn muzikale carrière lopen.

Zijn doorbraak is ontstaan tijdens de Corona periode waarbij Roger tijdens de lockdown elke week een muzikale cover van één van zijn muzikale helden op social media heeft geplaatst en heeft hij dit de “Corona Sessions” genoemd. Gezien de tienduizenden views op social media is dit niet geheel onopgemerkt gebleven en dit heeft hem dan ook doen besluiten om een succesvolle solo carrière te starten.

Zij repertoire bestaat uit The Good Ol’ Country en Americana uit de jaren ’60, ’70 en ’80 met nummers van Johnny Cash, Elvis Presley, Bruce Springsteen, John Denver, Kris Kristofferson e.v.a. Zijn warme Country stem en zijn akoestische gitaar maken het plaatje compleet.

Roger is solo artiest en omschrijft zichzelf als: “Just the man and his guitar”.

John Tana is een kruising tussen Tony Montana en Johnny Blenco.

Dit is terug te zien in zijn persoonlijke geschiedenis die zich kenmerkt tot een crimineel verleden in Marseille, maar dat verleden heeft hij inmiddels ver achter zich gelaten.

Het alter ego John Tana  heeft zich voor zijn nummers laten inspireren door bekende chansonniers Serge Gainsbourg of Charles Aznavour. John wil dan ook graag weer dit muziekgenre opnieuw leven inblazen. De muziek van John weerspiegelt zijn gevoel en gaat door merg en been. John zingt in het Limburs.

Opgegroeid in een gevaarlijke wijk in Marseille neemt John je in zijn nummers mee naar zijn emotionele, maar gevaarlijke verleden. Later begon hij in 1989 te werken aan zijn muzikale carrière. Hij verbouwde nummers van bekende chansonniers tot nummers als “Foie Gras” en “De Garage”. Heeft hier nu een bescheiden succes mee.

Het grote succes kwam echter met carnaval in 2022.
Trad in juni 2022 op op Pinkpop en staat hij in de Limburgse top 100 met zijn nummer Boursin.


Informatie tickets

Ticketprijs: € 10,= per persoon. Voor kinderen t/m 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, bestel je een gratis kinderticket.

Aan de kassa worden alléén nog kaarten verkocht indien er plaatsen over zijn.
Kassaprijs: € 11,= per persoon.

Je kunt je tickets printen of op je smartphone meebrengen. Download thuis de tickets vast op je smartphone, omdat de internet-ontvangst ter plekke zwak is.

Bijzondere covers
Openluchttheater Thorn

Hofstraat 12
6017 AK Thorn, Gemeente Maasgouw

T: 06-2051 0625
E: info@openluchttheaterthorn.nl
W: https://www.openluchttheaterthorn.nl