Terug naar theater overzicht

Bigbandfestival Gramsbergen

Diverse bigbands

Data
11 juni 2023 / 13:00 uur
Website
Genre
Festival
Theater
Het Bostheater Gramsbergen

BIGBANDFESTIVAL

5 bigbands op 1 podium

Op zondag 11 juni vindt in het prachtige openluchttheater in het Gramsberger Bosje het allereerste Bigbandfestival Bostheater Gramsbergen plaats. Het festival start om 13.00 uur en er wordt opgetreden door maar liefst vijf bigbands uit het noorden en oosten van ons land.

Dat zijn:

Scala Bigband Hoogeveen

De Scala Bigband onder leiding van Gerard Gerrits is al jaren een graag geziene gast bij concerten en evenementen in de gehele regio rond Hoogeveen. De Bigband heeft een standaardbezetting en bestaat uit gevorderde en ervaren muzikanten. Scala Bigband speelt een zeer gevarieerd repertoire waarbij bekende jazz standards uiteraard niet ontbreken!

Bigband Almelo

Achttien enthousiaste muzikanten vormen samen Bigband Almelo. Het gezelschap  wordt gekenmerkt door zijn niet alledaagse repertoire keuze. Zo hebben ze muziek van Maria Schneider, Thad Jones / Mel Lewis, Charles Mingus, Gordon Goodwin en eigen composities op de lessenaar staan. De band staat onder de bezielende leiding van Paul Rademaker.

Bigband Coevorden

Bigband Coevorden staat onder leiding van Gerard Gerrits. De leden komen uit de regio Zuid-Oost Drenthe en Noordoost-Overijssel. Alle leeftijdsgroepen (vanaf 16 jaar) zijn er in vertegenwoordigd. Wat hun bindt, is het enthousiasme voor bigbandmuziek en het samenspelen in een orkest.

Bigband Groningen

Bigband Groningen bestaat uit enthousiaste ervaren amateur- en enkele beroepsmuzikanten. Eerst is gekozen voor bigbandmuziek uit het midden van de vorige eeuw. Maar Bigband Groningen schuwt ook andere stijlen niet. Het repertoire is inmiddels flink uitgebreid tot een gevarieerd programma. De bigband staat onder leiding van Libbe Oosterman.

HaProBiBa Hardenberg

De Hardenberg Promotie Bigband (HaProBiBa) is een projectband met fanatieke muzikanten uit Hardenberg en omgeving. Het is een mix van getalenteerde jeugdspelers gelouterde amateurmuzikanten en enkele professionals. De band staat onder leiding van Henri Gerrits.

Bigbandfestival Gramsbergen
Het Bostheater Gramsbergen

Hoge Holt 17
7783 BH Gramsbergen / Hardenberg

T: 0614710484
E: stichtingprogram@gmail.com
W: https://www.gramsbergen.nl/evenementen