Terug naar theater overzicht

BBThree vs. Jazzsounds

BBThree

Data
19 juni 2022 / 14:00 uur
Website
Genre
Muziektheater
Theater
Openluchttheater Thorn

BBThree wordt al in 2005 opgericht door zanger/toetsenist/songwriter Johan de Haan. Na een eerste EP-tje in 2006 zijn de reacties op BBThree’s debuutalbum ‘Appetizer’ (2008) overweldigend, en met songs als ‘Rose Bohemien’, ‘Jungle Brain’ en de instrumental ‘Diner Dansant’ (vinylsingle-2010) heeft het trio menig publiek een mooie en swingende avond bezorgd. Het ‘hoofdgerecht’ laat daarna negen (!) jaar op zich wachten, maar van de beruchte Moeilijke Tweede is in het geval van het in 2019 verschenen ‘Love Balloon’ desondanks geen sprake.

BBThree’s 2e album ademt de rust van een hechte band. Een band waarvan de leden puur in dienst van de songs spelen, verwacht geen onnodige muzikale krachtpatserij op Love Balloon. Rode Draad door het album is zonder twijfel de Liefde, maar de inmiddels traditionele ‘happy instrumental’ van bassist Didderen ontbreekt ook deze keer niet (FCA), net als de eigenzinnige bewerkingen van klassiekers (Dock of the Bay, Always on my Mind). En ja, jazz is er nog steeds. Maar zeker ook soul, pop en funky grooves. Maar bovenal draait het op Love Balloon om Liedjes. Soms humoristisch, soms gewoon schaamteloos mooi, altijd onmiskenbaar BBThree.

Ook bij Jazzsounds is Johan de Haan de centrale figuur, maar deze groep richt zich meer op het spelen bij speciale gelegenheden zoals recepties en feestelijke aanverwanten. Ook de bezetting kan worden aangepast aan wat er muzikaal word gevraagd. Het repertoire gaat van alle bekende en toegankelijke jazzstandards tot pop/soul-klassiekers en bewerkingen van tv-tunes.

BBThree versus Jazzsounds biedt dan ook wis en waarachtig The Best of Both Worlds.


Informatie tickets

Tickets via de website van het Openluchttheater Thorn

Ticketprijs: €15,= per persoon

Handlige links
BBThree vs. Jazzsounds
Openluchttheater Thorn

Hofstraat 12
6017 AK Thorn, Gemeente Maasgouw

T: 06-2051 0625
E: info@openluchttheaterthorn.nl
W: https://www.openluchttheaterthorn.nl