Charlene Schmeltz

Data
09 augustus 2020 / 11:00 uur
09 augustus 2020 / 13:00 uur
09 augustus 2020 / 15:00 uur
Website
Genre
Kindervoorstelling
Theater
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

ASSEPOESTER 6+ (11:00 UUR)
INFO
Deze voorstelling wordt gepresenteerd in samenwerking met de Toneelschuur. Na afloop is er een leuke gratis workshop.

Theater Gnaffel vertelt het klassieke verhaal van Assepoester in een eigentijdse muzikale versie van Roald Dahl. Let op: deze voorstelling is alleen geschikt voor stoere kinderen!

“Zie daar,

Assepoester heeft al heel wat meegemaakt

in haar korte leventje.

Haar verhaal

is veel bloediger en woester

en gemener en ellendiger.

Haar moeder is dood

en vader trouwt een andere vrouw.
Maar…….. Assepoester krijgt er wel twee lieve schattige zusjes bij. “

Terwijl Assepoes het graf van haar moeder bezoekt, verheugen haar stiefzusjes zich op het bal van de prins.

Daar aangekomen sloven ze zich enorm uit om zijn aandacht te trekken. De prins heeft echter alleen maar oog voor Assepoes. Als zij om klokslag 12 verdwijnt, stelt hij alles in het werk om haar terug te vinden…

Spel: Mark Haayema en Elout Hol

Muziek: Kodály en Dvorák

Zoals in veel voorstellingen van Hol en Haayema wordt ook ditmaal vrolijk gepeeld met alle mogelijkheden die poppentheater biedt en wordt vooral niet geprobeerd de spelers zo onzichtbaar mogelijk te maken. Een voet verliezen? Dat kun je gewoon zien gebeuren, inclusief de reactie van de spelers. Assepoester van armoedig dienstmeisje omtoveren in een prinses? Simpel, gewoon hoofd van de pop eraf, een beetje verbaasd in het luchtledige laten rondzweven en een paar mislukte toverspreuken later – met een bijrol voor een kip – is Assepoester klaar voor het bal.

Poppentheater heeft bovendien juist nu alle mogelijkheden die gewone acteurs even moeten ontberen: ongegeneerd niezen (‘hè bah, besmet’), elkaar slaan, aan de haren trekken, samen dansen en ook elkaar vol op de mond zoenen. Al blijft dat laatste voor de zesjarigen ook in het anderhalvemetertheater: ieewww!

Theaterkrant juni 2020

Theaterdocent Simone of Charlene geeft na de voorstelling een gratis theatrale afsluiting van je bezoek aan de voorstelling van ongeveer een half uurtje. Elke workshop is anders maar altijd geïnspireerd op de voorstelling en de mooie omgeving waar Caprera staat. Doe mee, samen met je ouders/verzorgers!

De betovering

Assepoester werd betoverd. In deze workshop gaan we kijken wat er gebeurt als we betoverd worden, net als assepoester, als ze alles aan het schoonmaken is. Kun je eigenlijk het bos schoonmaken?

Bio:

Charlene Schmeltz speelde de afgelopen 20 jaar in jeugdtheatervoorstellingen bij onder andere Het Waterhuis en Bonte Hond. Ze gaf theatrale danslessen aan de allerkleinsten, en presenteerde voor grote groepen kinderen op school en op locatie. Kinderen spiegelen, vermaken, laten nadenken over, laten stilstaan bij, laten zingen en bewegen, is waar ze energie van krijgt. Simone de Jong is regisseur bij haar eigen gezelschap, waarmee ze jeugdvoorstellingen maakt. Haar voorstellingen worden nationaal en internationaal heel goed ontvangen. Daarnaast schrijft ze kinderboeken en geeft les.


Informatie tickets

KOOP KAARTEN
Prijs
€15,00
Datum
Zondag 9 Augustus 2020
Aanvang
11:00, 13:00 en 15:00
Deur open
half uur van te voren
Deel op
Facebook

Assepoester 6+
Caprera Openluchttheater & Wandelpark

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal

T: 023-525 0050
E: info@caprera.nu
W: https://caprera.nu